Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ranta-Kartano-päätös kehittää Lahtea vetovoimaisemmaksi

Havainnekuva Ranta-Kartanosta. Kuva: Sigge Arkkitehdit

Maanantaina 7.5. kaupunginhallitus päätti kehittää Ranta-Kartanon hotelli- ja uintikeskushanketta julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyöhankkeena. Erittäin hyvä päätös. Paljon kiitoksia valmistelijoille (myös evp.kj. Myllyvirralle) ja päättäjille, myös Kinokselle ja sen toimitusjohtajalle.

Kaupungissamme on paljon sisäilman laadusta ja homeesta kärsiviä julkisia rakennuksia. Niitä on laitettu kuntoon vuosikausia. Tämän työn tulee jatkua.

On arvostettavaa, että kaupunginhallitus nykytilanteessa kuitenkin katsoi, että kaupunkimme tarvitsee myös pelkkien peruspalveluinvestointien lisäksi sellaista rakentamista, joka kehittää kaupungin imagoa, houkuttelevuutta, matkailua ja asumisviihtyisyyttä.

Meidän on pysyttävä mukana yhä kovenevassa kaupunkien välisessä kilpailussa. Kaupunki uskalsi katsoa nyt myös eri rahoitustapavaihtoehtoja. Yhteistyö yksityisen sektorin kanssa ei ole ohjattuna ja valvottuna pahasta, päinvastoin.

Uintikeskushankkeen toteutuminen näyttää nyt valoisalta. Realismia minun mielestäni lisää moni seikka. Lehtiä lukemalla olen saanut hyvän vaikutelman Kinoksen toiminnasta. Se on selkeää ja johdonmukaista ammattitoimintaa. Sen käsityksen saa.

Hankkeessa nykyisen asemakaavan rakennetta ja määrääviä aluerajoja ei rikota. Se helpottaa tulevaa asemakaavan muutostyötä ja toivottavasti vähentää valitusherkkyyttä.

Illustraatiokuvat kertovat, että Ranta-Kartanon suunniteltu kaupunkikuvallinen ilme pysyisi ehjänä ja siinä kokonaisolemuksessa kuin voimassa olevan asemakaavan sisältö on. Hyvä, helpottaa kaavamuutostyötä. Lahti kaipaa kipeästi vetovoimaista kaupunkikuvaa. Tämä hanke voi onnistuessaan olla keskeisessä roolissa.

Maakunnan ja kaupungin strategioissa julistetaan terveysliikuntaa kasvualana, korkeatasoista liikunnan koulutusta ja tutkimusta sekä tapahtumamatkailua. Ei ole rahoitus- eikä tilaongelma kytkeä näitä yleviä kaupungin ja maakunnan strategisia tavoitteita osaksi hanketta. Asia edellyttää kaupungin hallinnon aktiivisuutta.

Nyt voi myös ryhtyä rakentamaan laajempaa kokonaiskuvaa, kuten on uutisoitukin, hiihtostadionilta Sibeliustalolle. Nyt tehty päätös antaa hyvän mahdollisuuden tähänkin kaupungin vetovoimaa ja viihtyisyyttä lisäävään kehittämistyöhön.

Matti Arvinen
Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi