Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Jotain Vesijärvenkadulle pitäisi tehdä - liikenneympyrät sopisivat Saimaankadulle

Kirjoittajan mielestä Vesijärvenkadulle tarvitsisi tehdä jotain. Kuva: Mirja Hussain

Vesijärvenkatu, Kauppakatu ja Saimaankatu vievät kaikki valtatielle. Saimaankadulla on eniten tilaa, mutta jokaisessa risteyksessä liikennevalot. Vuosikymmeniä sitten on ehkä ajateltu sitä vilkkaaksi kauppakaduksi, mutta sitä se ei ole enää. Monet suuret yritykset ovat muuttaneet pois.

Saimaankadulle sopisivat hyvin ympyrät, sillä liikenne on vähäistä. Siinä säästettäisiin kaupungin rahoja eikä kenenkään tarvitsisi odottaa minuutti kaupalla valojen vaihtumista. Lisäksi Saimaankadulla voisi kulkea linja-auto. Siellä on teatteri, kirjasto ja kouluja. Laaksokadulla asuu paljon vanhuksia joten kyllä käyttäjiä riittäisi.

Kauppakatu on vilkas katu. Monet asukkaat ja autoilijat käyttävät sitä, koska siellä on vähän liikennevaloja. Kauppakadulla on paljon kauppoja, kauppakeskus ja parkkipaikkoja riittää. Myös linja-auto kulkee siellä.

Lue myös: Pyörätiet, Vesijärvenkatu ja uudet bussilinjat puhuttivat asukasillassa - "Kaikki ehdotukset jaetaan suunnittelijoiden käyttöön"
 

Kirkkokadun ja Kauppakadun risteykseen sopisi myös ympyrä hyvin. Näitä ympyröitä risteyksissä käytetään paljon Tanskassa ja Hollannissa, ja liikenne sujuu hyvin.

Vesijärvenkatu on tärkeä valtaväylä keskustassa. Vilkkain liikenne on välillä Matkakeskus–Kirkkokadun risteys. Sillä välillä on myös eniten kauppoja. Jotain Vesijärvenkadulle pitäisi tehdä, jotta asukkaat menisivät mielellään sitä kautta.

Epäilen, että autoilijat eivät ala käyttää keskustan läpi ajaessaan Lahdenkatua eikä Saimaankatua, jollei sieltä poisteta liikennevaloja.

Seija van Wetten

Lisäisitkö Lahden keskustaan liikenneympyröitä?
Lisäisitkö Lahden keskustaan liikenneympyröitä?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi