Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Herrasmanniinko ympärivuotinen sauna Tykkimäen saunan malliin?

Herrasmannin leirintäalueelle voisi helposti saada ympärivuotisen saunan, jota voisi hyödyntää talvisin, mikäli leirintäalueelle rakennettaisiin kunnallistekniikka, uskoo kirjoittaja. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahteen on toivottu ympärivuotista yleistä rantasaunaa jo vuosien ajan. Poliittiselta taholta ei kuitenkaan ole vielä tullut tähän myönteistä palautetta. Toimivia yleisiä rantasaunoja on lähikunnissa muun muassa Kärkölässä, Orimattilassa ja uusi Tykkimäen sauna Kouvolassa, joihin lahtelaisten pitää mennä saunomaan ja uimaan.

Kunnallistekniikan puute on ollut suuri riesa vuosien ajan leirintäalueella.

Tykkimäen saunan asiakasmäärät ovatkin nousseet huimasti tänä talvena ja asiakasmäärät päivittäin ovat noin 100–300 saunojaa, ja perheitäkin siellä käy lasten kanssa avannossa. Olen keskustellut esimerkiksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Komun kanssa, sekä kaupungin kehitysjohtaja Olli Alhon kanssa saunahankkeesta. He olivat kiinnostuneita asiasta ja lupasivat laittaa asiaa eteenpäin.

Lue myös: Toinen lempeä, toinen ärhäkkä - toimittaja testasi Lahden kaksi yleistä saunaa
 

Painotin vielä erikoisesti yleisen rantasaunan terveydellistä, yhteisöllistä ja matkailua edistävää merkitystä. Herrasmannin leirintäalueelle voisi helposti saada ympärivuotisen saunan, jota voisi hyödyntää talvisin, mikäli leirintäalueelle rakennettaisiin kunnallistekniikka.

Kunnallistekniikan puute on ollut suuri riesa vuosien ajan leirintäalueella. Soitin asiasta myös Lahti Aquan kunnallistekniikan suunnittelijalle, joka ilmoitti suunnitelman olevan ”nokkansa edessä” pöydällä. Vastaus oli, että rakennetaan, kun saadaan lupa. Toivonkin, että kunnallistekniikka rakennetaan pikaisesti.

Taisto Inervo

Ahtiala

Tarvitaanko Lahteen uusi yleinen sauna?
Tarvitaanko Lahteen uusi yleinen sauna?
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi