Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Onko nykyään niin, että työnsä tekemisestä on saatava eri korvaus?

Spatiumin päättäjät näköjään lupasivat aikoinaan toimitusjohtajalleen kunnon tulospalkkion. Nyt sitten ihmettelevät, mitä tuli aikoinaan päätettyä. Niin aina, eduskunnassa istuu kansanedustajia, jotka sorvasivat eläkesäännön, jota nyt sitten kauhistelevat, eli ei tiedetä mitä päätetään. Ei ole jälkikäteen peruminenkaan mitenkään tyylikästä.

Olen aina kummastellut tulospalkkioita ja joissakin tapauksissa aloitepalkkioitakin. Työntekijä, joka keksii säästöä tuovan tai työntekoa helpottavan uudistuksen, on palkkion totta kai ansainnut. Omankin urani varrella parissa työpaikassa niitä maksettiin. En koskaan hakenut ja olisinko ansainnutkaan.

Mielestäni työnjohtajan toimenkuvaan kuuluu etsiä kehittämiskohteita ja niitä viedä eteenpäin. Se ikään kuin sisältyy palkkaan. Mitä isompi johtaja sitä isompi palkka ja tulospalkkio. Eikö sen korkean palkan luulisi jo edellyttävän, että kiho tekee parhaansa.

Nyt tulee jotenkin mieleen, että palkka maksetaan nimikkeestä ja työpaikalla välillä olemisesta. Kun tekee työnsä, siitä on saatava eri korvaus.

Antti Sillanpää
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi