Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Lahtelainen huutaa, kuuleeko kaupunki?

”Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan” kertoo vanha kansanviisaus, vaan miten on kaupungin laita? Lähetin sunnuntaina 8.4. sähköpostiviestin kolmellekymmenelleyhdelle lahtelaiselle kunnanvaltuutetulle, varavaltuutetulle ja koulutoimen johdolle. Viesti käsitteli ajankohtaista aihetta, peruskoulun inkluusiomallia ja resurssipulaa.

Viestin olivat allekirjoittaneet Lahden seudun vanhemmat ry ja Länsiharjun koulun vanhempainyhdistys ry, siis melkoinen joukko lahtelaisia vanhempia. Luulin lähettäväni vetoomuksen tärkeästä asiasta, mutta tulinkin tehneeksi samalla testin kaupungin luottamushenkilöiden ja virkamiesten viestintätaidoista.

Testin tulos oli masentava: viiden päivän jälkeen vain yksi luottamushenkilö oli vastannut viestiini. Siis yksi kolmestakymmenestäyhdestä. Normaalilla sisälukutaidolla varustettu ihminen lukee kyseisen kirjelmän noin kahdessa minuutissa. Yhdellä lauseella vastaaminen vie noin minuutin. Loogisesti ajatellen, jos on käyttänyt kaksi minuuttia viestin lukemiseen, ei yhden minuutin uhraaminen vastaamiseen pitäisi tuntua enää ylivoimaiselta.

Tästä voi päätellä, ettei lahtelaisten vanhempien vetoomus ole herättänyt sen vertaa mielenkiintoa, että olisi tullut luetuksi, tai sitten on tullut luetuksi, mutta vika on puutteellisissa viestintätaidoissa. Vai kenties asenteessa?

Vastaamattomuuden kulttuuri murentaa hienoimmankin vision kaupungin tulevaisuudesta.

Mahtaako Lahden kaupungin uljas strategia olla täysin kirkastunut meidän kaikkien mielissä? Ihan piti tarkistaa mitä siinä sanotaankaan: ”Rohkaisemme omavastuuseen ja osallisuuteen … hyödynnämme vuorovaikutusta osallistumisen ja vaikuttamisen tukena.”

Rohkaisenkin kaikkia lahtelaisia “hyödyntämään vuorovaikutusta” ja testaamaan valitsemiaan luottamusmiehiä ja virkamiehiä (joita emme valitettavasti pääse valitsemaan) tässä vaativassa lajissa nimeltä viestintä.

Ehkäpä seuraavaan kaupungin budjettiin voisi lisätä muutaman euron virkamiehien ja päättäjien viestintäkoulutukseen. Tosin meiltä kaupunkilaisilta voi hyviä vinkkejä kysellä ihan ilmaiseksi. Vastaamattomuuden kulttuuri murentaa hienoimmankin strategian ja vision kaupungin tulevaisuudesta.

Sanna Virta
rohkaistunut lahtelainen

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi