Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ompeleminen on suosittua varsinkin nuorten keskuudessa

Launeen nuokulla nuoret ompelivat kierrätysmateriaalista treenireppuja viime syksynä. Emilia Kilkki ompeli, kun ohjaaja Hanna Kaitila neuvoi. Kuva: Armi Salonen

Luin huvittuneena Hanna Myyrän Esalaisen sunnuntain 11.3. Etelä-Suomen Sanomista. Siinä hehkutettiin, miten virkkaus- ja neulomisinto on saavuttanut myös nuorison. "Sen sijaan ompelukoneella ompeleminen ei ole nykyään kovin suosittua", kirjoittaa Myyrä. Hän perusteli sitä sillä, että Alestalo lopettaa toimintansa Lahdessa.

Olen täysin eri mieltä. Itse olen ommellut paljonkin nuorena, paljon lapsilleni sekä myös itselleni. Sitten jossain vaiheessa ompeleminen, jäi ja tilalle tuli kaikkea muuta kädentaitoa vaativaa, muun muassa neulomista, virkkausta, nypläystä.

Sukan kantapäänkin opin neulomaan ilman ohjetta vasta, kun nuorempi tyttäreni lähti vuodeksi vaihto-oppilaaksi kauas Kanadaan. Neuloin ikävään; jotain oli pakko koko ajan tehdä. Ja niitä sukkia tuli paljon sen vuoden aikana. (Sukat viikkoa kohden)

Nyt taas on sukkapuikot ja virkkuukoukut heitetty kaapin perukoille ja ompeluinto on ihan huipussaan. Minulla on kaksi pientä lastenlasta, ja heille on niin ihana ommella pikkuruisia vaatteita. Tämä ompelubuumi on mielestäni ihan valtava. Itsekin olen yllättynyt varsinkin nuorten innosta ommella. Kuulun Facebookissa muun muassa Ompeluelämää-ryhmään, jossa on 32 500 jäsentä.

Suurin osa jäsenistä on nuoria äitejä tai tulevia äitejä ja tietysti myös paljon kaltaisiani mummoja. Näin ollen ei voi sanoa, että ompelukoneella ompeleminen ei olisi nykyään kovinkaan suosittua. Se on todella suosittua ja varsinkin nuorten keskuudessa.

Materiaaleja (kankaita, neuloksia, kaavoja, neppejä, nappeja, nauhoja ja muita tarvikkeita) löytyy paljon suomalaisista verkkokaupoista. Jotkut tilaavat myös saksalaisista, ruotsalaisista ja virolaisista verkkokaupoista.

Vinkkejä saamme toinen toisiltamme fb-sivustoilla. Joka kerran, kun käyn Helsingissä, en voi olla poikkeamatta Kangaskapinassa, jolla on myös verkkokauppa. Ja aina mukaan tarttuu uusia materiaaleja. Samoin Padasjoella on mahtava myymälä, josta ei voi poistua ilman isoa kassillista erilaisia printtitrikoita. Ympäri Suomea on vastaavanlaisia kauppoja, joihin me ompeluun hurahtaneet aina tilaisuuden tullen poikkeamme.

Ehkäpä Alestalon olisi pitänyt laajentaa valikoimaansa, antaa Eurokankaan hoitaa pääasiallinen verhokangaskauppa ja hankkia myyntiin paljon erilaisia, hyvälaatuisia trikoita ja college-neuloksia. Minä ainakin olisin tehnyt ostokseni mielelläni omalla paikkakunnalla.

Sirke Kaariste

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi