Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Muistot ovat ihania ja vanhemmilta kannattaa kysyä

Emmi Tuomiston Esalainen Mummon suuri perintö (ESS 6.3.), oli ihana, koskettava kertomus. Se aivan tuoksui sahalle, kuukausimarkkinoille, kesälle. Ihanille muistoille. Olen itse Asemantaustan likkoja, mummula ihan vieressä.

Mieheni pappa oli sahalla töissä muorin hoitaessa paria lehmää ja possuja. Kysyin mieheltäni, menikö pappa mielellään sahalle töihin. Hän naurahti: silloin ei kysytty, "tykkääkö jostain", vaan sitä työtä paiskittiin mitä oli.

Mieheni mukaan pappa ei koskaan raskasta sahatyötä valittanut. (Muuten pappa ja mamma kasvattivat ja kouluttivat mieheni – olosuhteiden pakosta). Mieheni koti oli Kunnaksessa. Mopolla työmatka taittui.

Mummun kirjoittama 47-sivuinen kirjanen on varmasti aarre! Sinä, Emmi, oletko ajatellut julkaista sen? Ostajia varmasti olisi pilvin pimein. Olet näköjään perinyt mummosi kirjoittajan geenit: Toimittajassahan on aika paljon kirjailijan piirteitä. Pakko olla!

Vanhempani ovat olleet poissa noin 25 vuotta, ja niin monen monta kertaa olen voivotellut, että ei tullut kyseltyä tarpeeksi heiltä sitä ja tätä, siis tavallista elämää – eikä nyt ole ketään keltä kysyä, paitsi 90-vuotias tätini Pakilassa.

Jonkinlainen onni on, että ystäväni lunasti aikanaan Anttilanmäeltä kotitalonsa, aivan kotini ja mummolani vierestä. Kerran kesässä menen ystäväni luokse ja kävelemme Anttilanmäkeä ristiin rastiin. Mainitsemisen arvoinen ystävyys: melkein 60 vuotta!

Vaikka kirjoitukseni tulee vähän myöhässä, tämä ei ole koskaan vanha juttu. Muistot ovat ihania, ja saat olla onnellinen, että olet säilyttänyt mummosi "muistojen kirjan". Ja nyt, mummosi on onnellinen, vaikket kirjasesta kai kiittänyt. Kirjoittamasi kolumni lämmittää häntä tuhannesti tuolla pilvenreunalla. Hän on sinusta ylpeä.

Helena Hulden
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi