Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijat: Kaikki varhaiskasvattajat huomioon, kun palkkoja tarkastellaan

Nyt on pakko avautua. Joka suunnasta kuulee ja lukee, kuinka alipalkattuja lastentarhaopettajat ovat. Lastentarhaopettajat vaativat lisää palkkaa, koska perhe ei elä tällä palkalla.

Entä me muut varhaiskasvattajat? Lastenhoitajat, ryhmäperhepäivähoitajat, perhepäivähoitajat. Meillä on vielä alempi palkka, vaikka teemme periaatteessa ihan samoja asioita työpaikoilla ja jopa vielä vähän enemmän.

Suunnittelemme toimintaa, retkiä, sitä, miten pedagogiikka näkyy juuri meidän toiminnassa, valmistetaan aamupala, välipala, lämmitetään ruoka, tiskit tiskataan, tilataan ruoka netin kautta, siivotaan, leikitään, lohdutetaan, nauretaan, luetaan kirjoja, pidetään sylissä, kannustetaan, pyyhitään nuhaneniä, pestään takapuolia, askarrellaan, pelataan.

Tehdään palapelejä, varhaiskasvatussuunnitelmia, pidetään ja suunnitellaan vanhempainiltoja, tietokoneella työskennellään, ollaan esimerkkejä lapsille, harjoitellaan kanssakäymistä, kaikilla meillä on sama vastuu lapsista ja heidän parastaan ajatellaan ja sen mukaan myös työskennellään.

Että kyllä tässä tasapuolisesti pitäisi kaikki varhaiskasvattajat ottaa huomioon!

Anne Trähagen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi