Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta: Kokoomuksen valtuutettu Kristiina Joensuu ryhmänsä puheenjohtajan Hannu Rahkosen väitteistä: "Nyt menee överiksi"

16 ryhmän jäsentä oli sitä mieltä, että Kristiina Joensuu oli toiminut ryhmän sääntöjä vastaan vahingoittaen kokoomuksen valtuustoryhmää ja ansaitsi siitä hänen itsensäkin hyväksymien sääntöjen mukaisen rangaistuksen. Kuva: Juha Peurala

Etelä-Suomen Sanomissa julkaistiin 10. maaliskuuta mielipidekirjoitukseni, jossa perustelin vastustukseni Lahteen puuhattavaa pormestarimallia kohtaan. Pidin epädemokraattisena toimintatapaa, jolla hanketta on runnottu.

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Hannu Rahkonen lausui Etelä-Suomen Sanomissa 12. maaliskuuta: "Väite kirjoituskiellosta on pötypuhetta. Meidän valtuustoryhmässämme saa asioista olla eri mieltä, ja mielipiteensä saa julkaista. Kristiina on kirjoituksessaan syyllistynyt järjestelmän moittimiseen virheellisin perustein."

Käytännössä Rahkonen leimaa minut valehtelijaksi. Politiikassa täytyy kestää kaikenlaista tölvimistä, mutta nyt menee överiksi.

Minun on maineeni puhdistamiseksi on pakko julkaista todistusaineistoa.

Milla Bruneaun, Juha Rostedtin ja Hannu Rahkosen allekirjoittamassa ja Kokoomuksen valtuustoryhmälle 20.2. lähetetyssä kirjeessä kirjoitettiin sanatarkasti näin: "Luotamme, että ryhmän jäsenet ymmärtävät, että keskeneräisen asian kommentoiminen julkisesti ei millään tapaa edistä hyvin sujuvaa poliittista valmistelua asiassa. Toivommekin, että tästä viestistä ei poimita asioita mielipidekirjoituksiin."

Jos analysoi sanamuotoja huomaa, että käskykirjeessä kielletään kaikki julkinen käsittely.

Kirje oli otsikoitu sanalla luottamuksellinen. Se on sinänsä julkaisukielto. Noudatin sitä mahdollisimman hyvin, mutta panettelun kohteena en enää voi sitä noudattaa.

Väitteeni kirjoituskiellosta ei ole pötypuhetta. Rahkonen voittaa kisailun pötypuheesta.

Mitä tulee mielipiteeseeni epädemokraattisesta päättämisestä, en harrasta pötypuheita siinäkään. On puhdistettava maineeni todistusaineistolla. Lahden kokoomuksen valtuustoryhmä päätti 14.2.2018 sanatarkasti näin: "Ryhmä päätyi esittämään ryhmien välisissä neuvotteluissa, että valitaan kaupunginjohtaja/kansliapäällikkö ja lisäksi sovitaan, että johtamisjärjestelmästä päätetään vuoden 2018 aikana."

Kokoomuksen valtuustoryhmä ei päättänyt, että 12.3.2018 valtuusto tekee periaatepäätöksen, jossa päätetään pormestarimallista. Sellaisen esittäminen on pötypuhetta, jolla on voitu manipuloida muita ryhmiä. Ja asian tuominen yhtäkkiä valtuustoon on temppu, jolla vedetään valtuutettuja kuin pässejä narussa. Pieni porukka on määräämässä, miten valtuutettujen pitää päättää. Lobbareita haalitaan Tamperetta myöten.

Olen edelleen sitä mieltä, että tällainen ei ole demokratiaa. Se on harjoittelua pormestarimallia eli diktatuuria varten. Tätä tarkoitin sillä, että jäljet pelottavat. Pormestarimallin puolesta ei ole esitetty yhtään tosiasiaa lukuun ottamatta lisäkustannusten lankeamista veronmaksajille.

Kristiina Joensuu

kaupunginvaltuutettu (kok)

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS Verkko Plus 1 kk vain 7,90 € (norm. 14,50 €) ja pääset käsiksi kaikkiin Etelä-Suomen Sanomien maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1 kk 7,90 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X