Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Ratkaistaanko Lahden tulevaisuus johtamismallilla

Lahden kaupungin päättäjät ovat tekemässä ratkaisua, jonka vaikutus hyvässä kuin pahassakin on erittäin suuri ja kauaskantoinen eli pystyykö Lahti korjaamaan talouttaan ja kehittymään positiiviseen suuntaan vai onko edessä lainakannan vielä suurempi lisääntyminen? Valitaanko kaupunginjohtaja vai pormestari?

Miten vastaava tilanne etenisi suuressa tehdaskonsernissa? Takomon tehtaan pääomistajat ovat tehtaan työtekijät, johdossa on vaaleilla valittu edustajisto ja hallitus. Tehtaan tuotto on heikentynyt, talouteen tarvittaisiin korjausta ja tuotteille lisää ostajia. Toimitusjohtaja on lähdössä, joten nyt olisi mahdollisuus uudistuksiin.

Kolmen vuoden jälkeen jatkon turvaaminen voisi tulla mieleen, vaikuttaisiko se päätöksentekoon?

Suuria muutoksia tehtäessä on yleensä kysytty mielipidettä äänivaltaisilta työntekijöiltä . Miten nyt, päättääkö hallitus ja edustajisto vai kysytäänkö työntekijöiden mielipidettä? Sovittiin, että hallitus ja edustajisto tekevät ratkaisut. Asiaa ei kysytty työntekijöiltä.

Suuri tehdaskonserni tarvitsee johtajakseen tässä taloudellisessa tilanteessa erityisesti kokenutta visionääriä ja talousosaaja, henkilöä, joka pystyy kokemuksellaan ja neuvottelutaidoillaan johtamaan tehdasta oikeaan suuntaan. Mitkään sidonnaisuudet eivät saisi vaikuttaa negatiivisesti tuleviin päätöksiin. Hänen tulisi pystyä näkemään tulevaisuuteen ja tehtäviin päätöksiin pitkällä tähtäimellä.

Valitaanko ulkopuolelta uusi toimitusjohtaja vai edustajiston keskuudesta päällikkö johtamaan neljäksi vuodeksi kerrallaan suurta tehdaskonsernia?

Tehtaan hallitus tiedotti asiasta edustajistolle ja osakkaille. Kannatusta saivat molemmat johtamismuodot. Toimitusjohtaja voitaisiin valita tehtaan ulkopuolelta. Ammattinsa osaavia henkilöitä olisi varmasti käytettävissä. Hänen saavutuksensa tiedetään. Pieni vaara on, että valinta ei osuisikaan oikein? Valintakriteerit ovat nykyään kuitenkin tarkat.

Edustajistosta johtajaa valittaessa ehdokkaat ovat rajatut edustajistoon ja harvalla on laaja-alaista kokemusta ison tehtaan johtamista, joten pitää käytettävistä olevista henkilöistä valita se, jonka ajattelee parhaiten täyttävän kriteerit, mitkä ne sitten ovatkin.

Työpaikoilla, kuten tälläkin tehtaalla, on syntynyt porukoita, joiden mielestä asiat tulisi tehdä juuri heidän ajattelemallaan tavalla, kädenvääntöä on aina. Äänestyksellä edustajiston jäsenet voisivat vaikuttaa valintaan ja neljän vuoden kuluttua voitaisiin johtaja vaihtaa, mikäli ajatukset muuttuisivat. Aivan kuin maan hallituksessa.

Pitkäjännitteisyys kärsisi. Päätökset voisivat olla sidottuja määrättyyn ajattelutapaan, vaikka tehtaan etu olisi toinen. Täyttäisikö näin valittu johtaja kaikki ne vaatimukset, joita tarvitaan isoa tehdasta johdettaessa? Pitäisikö valita rinnalle apulaisjohtajia, joiden kanssa voisi jakaa vastuun ja vallan? Se tulisi kalliiksi.

Päällikön pitää hallita ja johtaa tehdasta oikeaan suuntaan. Neljä vuotta on lyhyt aika, haluaako johtaja varmistaa jatkon, kenen ajatuksia tulisi kuunnella? Kolmen vuoden jälkeen jatkon turvaaminen voisi tulla mieleen, vaikuttaisiko se päätöksentekoon?

Edellä ajatuksia erään suuren tehdaskonsernin johtajamallin valinnasta. Tehtaalla valinta olisi kuitenkin helpompi, koska liike-elämässä ovat omat sääntönsä, ja kuten lehdistä voi lukea, ellei liikelaitos kannata, vastuuta ei jaeta, vaan johtajan vaihto on helposti edessä.

Lahti on nyt tekemässä johtajamallin valinnalla tärkeää ratkaisua, joka voi viedä kaupunkia parempaan tulevaisuuteen tai voi käydä huonostikin.

Marja-Leena Taavila
varavaltuutettu (kok.)

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi