Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta: Kisapuisto-hanke vaatii oikeaa asennetta

Kuva: Mirja Hussain

Etelä-Suomen Sanomien pääkirjoitus 26.2. käsitteli Kisapuiston stadionpuuhastelua kiinnostavalla tavalla. Kirjoituksen lopputoteamukseen on helppo yhtyä; toivottavasti kulissien takana tapahtuu enemmän kuin julkisuuteen on tohdittu kertoa.

Aikanaan FC Lahden johtomiehet ”puhuivat" tämän lehden palstoilla, että tehkää nyt vihdoin meille se stadion, olemme sen ansainneet. Joopa! Nyt kaupunginhallituksen hankkeen edistämiseen valtuuttaman Spatiumin miehet lausuvat: ”Kukaan ei ole tullut tarjoamaan rahojaan!” Joopa!

Ollaankohan tätä hyvää hanketta edistämässä oikealla asenteella, otteella ja kokoonpanolla? Toivottavasti runsaiden lahtelaisten jalkapallodiggareiden ja yrityselämän pussinnyörejä saadaan sen verran avattua, että kaupunginhallituksen vaatima 40 prosentin omarahoitusosuus löytyy. Ilman tosi aktiivista otetta ja yksituumaista tekemistä se ei onnistu!

Jotain oppia voisi ottaa vaikka Lahdessa mailapelitiloja hoitavasta Kisapuiston Tennis- ja squashalli oy:stä. Pari vuotta sitten hallin laajentaminen Kisapuiston alueelle ei kaavasyistä ja/tai naapureiden valituksista johtuen enää onnistunut. Niinpä halliyhtiö ”joutui" rakentamaan kokonaan toisen hallin, Janus Areenan, periferiaan Heinlammintielle.

Nyt halliyhtiö on jo päättänyt Januksen laajentamisestakin. Kahden tennis- ja viiden sulkapallokentän jatkoksi tulee ensi kesänä vielä yksi tenniskenttä, sulkapallokenttiä sekä padel-kenttä, mikä ”uutena" mailapelinä tulee pian valtaamaan alaa. Niitä kenttiä pitäisi saada myös lähemmäs ihmisiä, Kisapuistoon. Mutta miten?

Kun toimeen tartutaan, toimitaan ja tehdään, on mahdollista, että myös syntyy jälkeä kuten mailapeliväelle Janus Areena ja nyt sen laajennus. Halliyhtiö rahoittaa (=käyttäjät) ja kaupungin vuokratontille rakennetaan. Se ei ole läheskään 60/40-suhde.

Menestystä Kisapuiston jalkapallostadionhankkeelle!

Pertti Vartiainen
LitM, liikunnanopettaja
Kisapuisto-aktivisti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi