Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Päätoimittaja voisi pienentää Lahti-kammoa

Kirjoittaja korostaa yhteistyön tarvetta Lahdessa ja koko Päijät-Hämeessä. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan kaupunginvaltuusto valitsi 5.2. yksimielisesti uudeksi kaupunginjohtajaksi maakuntajohtaja Jari Parkkosen. Hänet tunnetaan koko Päijät-Hämeen yhteistyön kannattajana.

Tällä päätöksellä odotamme pääsevämme hyvään jatkoon Heinolassa. Rakentavaa yhteistyötä ovat korostaneet myös useat Heinolan luottamushenkilöt. Tässäkin tilanteessa, osin myönteisistä lausunnoistanne huolimatta te, arvoisa päätoimittaja Perttu Kauppinen, kirjoititte ikävään sävyyn Heinolan päättäjistä (Etelä-Suomen Sanomat 7.2.) ja Heinolan poliittisesta kulttuurista, miksi?

Allekirjoittaneen esityksen vaalitavasta, jonka oman Jaakobin painini jälkeen tein, te leimasitte ikään kuin vääräksi menettelyksi, miksi?

Sanatarkasti esitykseni kuului: ”Kaupunginjohtajan valinta on aina tärkeä ja arvokas asia. Normaalisti tällainen valinta tehdään suljetulla, salaisella lippuäänestyksellä. Jotta nytkin tapahtuma voidaan viedä läpi riittävän arvokkaasti, se on syytä suorittaa suljetulla lippuäänestyksellä, jota siis ehdotan.”

Haastetta riittää siinä, miten puolustamme oman kunnan parasta samalla, kun toimimme koko maakunnan hyväksi.

Olemme valmistautumassa Päijät-Hämeessä uuteen aikaan myös tulevien maakuntavaalien jälkeen. Siinä meille kaikille on tärkeää, että voisimme paremmin pelata samaan maaliin.

Yhteistyö ja kaikkien ihmisten inhimillinen elämä ovat myös allekirjoittaneen tavoitteena. Jos kuntalaiset kuitenkin näkevät Lahden liian paljon sanelevana ja sen aiheuttavan kammoa Lahden päättäjiä kohtaan, ei yhteistyö ole helppoa jatkossakaan.

Näistä ikävistä kokemuksista kirjoitti "Heinolan mies" Mika Yli-Kaakinen (Itä-Häme 9.2.) ja siitä kertovat ne useat kunnat, jotka kokevat Lahti-yhteistyön ankeuden. Tästä kertovat huonot uutiset Nastolasta ja kolmesta muusta kunnasta, jotka menettivät kuntansa vuodeosastot, mutta Heinola säilytti, kun ei silloin lähtenyt tuohon yhteistyöhön.

Vaikuttavan lehden päätoimittajana te voisitte myös pienentää monien päijäthämäläisten kammoa suurta Lahtea kohtaan, jos ottaisitte mallia vaikka Itä-Hämeen päätoimittajasta. Hän osasi rakentavin sanoin kertoa mainitusta valtuuston kokouksesta.

Asukkaat ja päättäjät Lahdessa sekä koko Päijät-Hämeessä pystyvät varmasti parempaankin yhteistyöhön. Haastetta siis riittää meille kaikille siinä, miten puolustamme oman kunnan parasta samalla, kun toimimme koko maakunnan hyväksi.

Tähän taitaa sopia UKK:n neuvo: ”Arvaa oma tilasi, anna arvo toisellekin.”

Kauko Kekkonen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi