Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Tanskassa työtön voi saada 2 400 euroa kuussa olemalla aktiivinen - Tämä onnistuu myös Suomessa

Saan ansiosidonnaista päivärahaa ja teen töitä muutaman päivän kuukaudessa. En kuulu mihinkään ammattiliittoon vaan yksityiseen työttömyyskassaan. Lähetän hakemukseni, palkkalaskelman ja palkkatodistuksen netin kautta, jolloin paperipostin kulkuviive jää pois. Rahat tulevat tililleni yleensä 3-4 päivässä, eli systeemi toimii todella hyvin.

Taitaa olla niin, että ammattiliitoissa maksuja hidastetaan tahallaan ja syyt vieritetään hallituksen ja työnantajaliiton niskaan ja työttömien päivärahojen maksamisen hidastelulla tehdään politiikkaa, jossa työtön joutuu uhriksi.

Ammattiliitot ja työttömyysturva pitää erottaa toisistaan. Viime aikoina lisääntynyt niin sanottu kevytyrittäminen on työttömällekin hyvä keino työllistää itsensä keikkatöihin, mutta tämä kevytyrittäjyys on myrkkyä ammattiliitoille, koska itsensä aktiivisesti työllistävä huomaa hyvin pian, ettei hän tarvitse liittoa muuhun kuin kalliin jäsenmaksun pulittamiseen. Suurella yksityisellä työttömyyskassalla on jo yli 400 000 jäsentä ja on paljastunut, että SAK:n jäsenmääriä on kaunisteltu.

Saan ansaita 300 euroa ilman vähennyksiä, ja sen jälkeen vain puolet vähennetään, ja minusta työnteko kannattaa. Lehdessä kerrottiin, että Tanskassa työtön voi saada 2 400 euroa kuussa olemalla aktiivinen. Voin todistaa, että tämä onnistuu hyvin myös Suomessa.

Saan ansaita 300 euroa ilman vähennyksiä, ja sen jälkeen vain puolet vähennetään. Minusta työnteko kannattaa.

Jos teen kuukaudessa töitä niin paljon, etten saa lainkaan päivärahaa, jatkuu päivärahan maksu kuitenkin seuraavassa kuussa normaalisti ilman ongelmia. Kannattaa käyttää valittamiseen käytetty energia töiden etsimiseen, harvoin kotoa tullaan töihin hakemaan, ja työvoimatoimistosta on turha odottaa töitä.

Työttömänä minun pitää tehdä osuuteni, eli vähän on täytettävä hakemuksia ja lähetettävä liitteitä ja järjestettävä talouteni niin, että voin odottaa rahoja muutaman päivän. Loppujen lopuksi kaikki on omista valinnoista kiinni, voi pyrkiä eteenpäin tai jäädä kotiin kiukuttelemaan ja hallitusta syyttelemään.

Peruspäivärahan, toimeentulotuen ja asumistuen varassa elävien tilanne on vaikea. Jos tekee keikkatöitä, kaikki tuet lasketaan uudestaan ja se kestää, ja jos tässä myllytyksessä joutuu olemaan koko ajan, on vaikea ymmärtää työn teon mielekkyyttä.

Järjestelmän perusongelma on se, että toiminta keskittyy valvomaan, että työtön täyttää kaikki vaatimukset, mutta ei lainkaan siihen, että työtön saisi töitä.

Aktiivinen työtön

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi