Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Lahti tarvitsee taidemuseon, mutta ei elämyskeskusta

Kuva: Sami Kuusivirta

Lahden poukkoilevat taidemuseosuunnitelmat ovat herättäneet lahtelaisia. Sain viime joulukuussa Taidemuseolla järjestetyssä keskustelutilaisuudessa käsityksen, että suunnitelmat ovat kallistumassa Malskin tiloissa jonkinlaisen elämyskeskuksen suuntaan. Burleskia? Karaokea?

Pelkkä taidemuseo ei riitä kuulemma tuomaan museossa kävijöitä. Sääli, että Taidemuseo Ranta-Kartanon alueelle ei toteudu. Sijainti olisi ollut huomattavasti Malskia parempi.

Lahdella on Viipurista saatua upeaa taidetta varastossa ja harvoin näytillä. Se, jos mikä, olisi jo taidemuseorakennuksen arvoista taidetta ja vetäisi katsojia. Muutama vuosi sitten Lahden historiallisessa museossa ollut Viipuri-näyttely veti todella suuria kävijämääriä.

Historiallisessa museossa on myös pysyvä näyttely Viipurin historiallisen museon aarteista. Lahti on ylipäätänsä saanut Viipurista niin paljon, että kaupunki voisi osoittaa kiitollisuuttaan siitä kaikesta.

Minua järkyttää sekin, että toistuvasti mediassa vihjaillaan Historiallisen museon poissiirtoa Lahden kartanosta säästösyistä. Haluaisin kuulla, mistä ja miten se säästö tulisi?

Kaupunkilaiset ovat äänestäneet Lahden kartanon, Fellmannin kartanon, Lahden kauneimmaksi rakennukseksi. Viipurin tavaroiden lisäksi siellä on hieno ja arvokas Holman kokoelma. Kartanon pitää jatkossakin pysyä kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä.

Lahti tarvitsee taidemuseon. Varmaan myös huonekalu- ja design-museon. Mutta ei elämyskeskusta.

Irja Taskinen

lääkäri

Lahti

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi