Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Sosiaalinen media pahentaa nuorten ulkonäköpaineita

Vaikka on vuosi 2018, ulkonäköön liittyviä paineita esiintyy nuorten keskuudessa paljon. Toisia jopa kiusataan siitä, ettei ole samanlaiset vaatteet kuin muilla, tai hienommat kengät jalassa. Nuorten ulkonäköpaineita vastaan on taisteltu jo pitkään, mutta siitä ei ole tullut vieläkään loppua.

Oma mielipiteeni tähän asiaan on, että jokaisen pitäisi saada käyttää semmoisia vaatteita, joista pitää, käyttää meikkiä tai ei ja olla muutenkin vain semmoinen kuin on. Nuoret ottavat liian suuria paineita esimerkiksi sosiaalisesta mediasta, josta totuus voi olla melko kaukana, sillä kuvia voidaan muokata nykyään niin paljon.

Jokainenhan on syntynyt erilaiseksi eikä kukaan ole samanlainen, mutta nykyään pyritään siihen, että olisimme kaikki saman näköisiä. Se on mielestäni melko naurettavaa, koska kuka haluaa, että jokainen vastaantulija näyttää samalta kuin sinä itse?

Nuorten keskuudessa voi myös esiintyä sitä, että jos ei ole tarpeeksi Instagram-seuraajia, ei voi olla hänen kaverinsa. Miksi näin tehdään?

Eivät sinun seuraajasi määritä, millainen olet ihmisenä tai pidetäänkö sinusta muuten. Nuorten pitäisi osata elää myös ilman sosiaalista mediaa, koska sieltä saattaa tulla turhia ulkonäköpaineita tai muuta.

Nuoret olkaa vain sitä, mitä haluatte. Ette tarvitse toisten mielipiteitä elämiseen tai siihen, millaisia teidän pitäisi ihmisenä olla. Nuorilla ja muillakin ihmisillä on oikeus olla juuri sellaisia kuin haluavat.

Ronja Nieminen

Kirjoittaja on Etelä-Suomen Sanomien työelämään tutustuja.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi