Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Jalkapalloväeltä pitäisi löytyä asennetta ja kykyä hankkia rahaa

Olemme saaneet kuluneina kuukausina lukea useampaankin otteeseen tämänkin aviisin palstoilla juttuja Kisapuiston kehittämisestä. Teollisuusryhmän julkitulo aikanaan oli kaikin osin kannatettava ja taannoiset kirjoituksetkin mukavasti suuntia antava. Tämä oli tilanne vuosi sitten!

Vettä on virrannut Joutjoessa sen muutamankin kuution. Räpellystä on ollut vuoden aikana, mutta kovin paljoa ei ole tapahtunut, täällä Lahessa!

Onpahan sitä Kisapuiston vakikäyttäjänä saattanut huomata alueen ylläpidossa monia myönteisiä toimia; uusi hieno tekonurmi on saatu futiskentälle, Kisapuiston itäpuoli on saanut uuden siistin aidan ja nurmi- ja hiekkakaistaleet somistukseksi.

Entiset hoitamattomat pöheiköt saivat väistyä ja hyvä niin. Nyt näkymä on paljon nätimpi ja siistimpi. Ulkotenniksessä joskus sivuverkkojen yli lennähtävät pallot löytyvät vielä käyttöön. Alueen porttien koppejakin jo taannoin korjailtiin ja maalattiin ehompaan uskoon. Ja mitähän muuta hyvää?

Toivottavasti uudistilojen monikäyttöisyyteen päästään, sillä pelkkään futistarkoitukseen rajatut tilat ovat puoli vuotta huililla.

Kisapuisto on todellinen keidas keskellä Lahti-kaupunkia, ainutlaatuinen lähes. Päiväsaikaan lähikoulujen oppilaat kirmailevat kentillä liikuntatunneillaan ja eläkeläiset jo heittelevät päiväpetanqueitaan tai -mölkkyjään.

Iltapäivät ja illat ne vasta saavat kentille pelaajansa. On ollut nautinto katsoa, kuinka vaihtuva satapäinen futisjoukko treenaa omilla areenoillaan, pesisväki omillaan, ulkotenniskentät usein täynnä väkeä, vuoroiltoina tennishallin viereinen hiekkakenttä turvoksissa satapäisestä mölkky- tai petanque-heittäjäjoukosta, beachin, koriksen pelaajia unohtamatta.

Tennis-, squash- ja sulkapallohallille kurvailee pyörillään (ja pahus, myös autoillaan!) satapäinen pelaajajoukko joka päivä. Halli on saanut palveluihinsa myös matalan kynnyksen kuntosalin.

Tämä on sitä niin kannatettavaa ja olennaisinta osaa Kisapuisto kuntoon -hanketta monen meidän mielestä. Keidastamme pitää vaalia, pitää siistinä ja kehittää!

Toinen osa hanketta on tuo uuden jalkapalloareenan aikaansaaminen. Pitäisi vielä saada kunnon areenan tilat. Urheiluhalliyhdistys aikanaan tarjosi sitä tehtäväksi noin viidellä miljoonalla. Eipähän kelvannut kaupunkipäättäjille!

Tilakeskus teki oman suunnitelmansa ja saatiin kasaan yli tuplahinta, johon tässä kuntatalouden tilanteessa ei varmasti ole varaa. Sitten haettiin niin sanottua välimallia ja saatiin kasaan jokin puolituotos.

Kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaos Aleksi Mäntylän johdolla on tahollaan pohjustanut hanketta viime päivinä siihen suuntaan, että hankevastaavaksi tullee Spatium Oy, jonka toimia Lakes täydentää.

Keskiviikon 13.9. ESS kirjoitti laajasti aiheesta. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Pekka Komun näkemykset olivat lupauksia antavia ja rohkaisevia, mutta aviisin pääkirjoitus jo olikin epäilemässä ja lähes ruttaamassa suunniteltua kuviota; 40 prosenttia yksityistä rahaa on kuulemma liikaa!

Nyt pitäisi jalkapalloväeltä löytyä asennetta, työpanosta ja kykyä hankkia rahaa. Siltä suunnalta esitetyt näkemykset, joiden mukaan muiden (=kaupungin) pitäisi rakentaa meille muka ansaitut puitteet, on tosi syvältä.

Ottakaapa lakki kauniiseen käteenne ja alkakaa yhteisrintamassa toimien touhuta tavoitteen eteen. Niin voi syntyä jotain valmista ja jopa ennen vuotta 2021. Näin on toimittu monilla muillakin paikkakunnilla tässä Suomenmaassa (ja etenkin muualla).

Omasta ja veikkaanpa, että monen muunkin näkövinkkelistä hulppeiden puitteiden, massiivisten VIP-tilojen ja niin edelleen rakentaminen ei juurikaan lisää jalkapallo-otteluiden nautittavuutta. Enemmän sitä lisää pelin kehittyminen ja toki menestyminenkin.

Toivottavasti rakentuvien uudistilojen monikäyttöisyyteenkin päästään jollakin tavalla, sillä pelkkään futistarkoitukseen rajatut tilat ovat puoli vuotta huililla.

Pidetään Kisapuisto-keitaastamme kiinni, vaalitaan, kehitetään ja hoidetaan sitä, liikutaan ja nautitaan mukavasta yhdessäolosta peli- ja muiden kumppaneiden kesken sekä katsellaan ja koetaan hulppeita penkkiurheilunautintoja Kisapuistossa!

Pertti Vartiainen, liikunnanopettaja evp

Ankkurin Veikot

Pertti Vartiainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi