Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukijalta: Uussuomettumisen aikana rikkaimmisto makaa rähmällään länteen

Maailman kerrotaan muuttuneen. Enää esimerkiksi suomalaiset eivät elä kyykyssä, vaan tikkusuorina vapaassa läntisessä maailmassa. Näin voi päätellä siitä suuresta vyörytyksestä, jota media tekee niin kutsuttujen läntisten arvojen puolesta. Jopa siinä määrin, että yksi puoluekin saatiin hajotetuksi.

Nimenomaan läntisten arvojen on sanottu olleen syy perussuomalaisten hallituskelvottomuuteen ja siitä seuranneeseen hajoamiseen. Siitä tosin ei ole tietoa, mitä nämä läntiset arvot ovat, mutta ilmeisesti sillä ei sinänsä ole väliä, kunhan kukaan ei erehdy puhumaan itäisistä arvoista.

Itsenäisyyden puolesta Suomi on taistellut henkeen ja vereen. Itsenäistyminen näyttää kuitenkin jääneen vaiheeseen, koska vasta Neuvostoliiton lakattua näyttää koittaneen varsinainen ilonpäivä. Ainakin hetkellisesti, sillä lopullista itsenäistymistä ei tullutkaan, vaan sijalle ilmaantui syvä separaatioahdistus.
 

Se ilmeni valmistautumisena Euroopan unionin jäsenyyteen, joka sitten toteutuikin vuonna 1995. Unionin jäsenenä Suomi on ollut kuuliainen mukana kulkija, joka on pilkuntarkasti noudattanut lähes kaikkea mitä "ylhäältä" on annettu. Hieman samaan tapaan kuin ennen unionin jäsenyyttäkin. Nyt vain "kekkosia" on ollut aiempaa enemmän ja "pääkonttori" Keski-Euroopassa.

Läntisen itsenäisyyden aikana meillä ei ole edes omaa rahaa, pääomista puhumattakaan. Työpaikat omistaa tuntematon Amerikan Smith.

Näyttää siltä, ettei Suomi ole vieläkään riittävän "itsenäinen". Ei, vaan itsenäisyyttä pitäisi syventää vielä yli Atlantinkin. Erityisesti porvarit ovat vaatimassa lisää juuri tätä läntistä itsenäisyyttä.

Jos sotien jälkeistä aikaa kutsuttiin nimellä rähmällään olo, niin tämän päivän porvariston asento läntisen itsenäisyyden kasvattamiseksi on vähintäänkin etukeno, osa rikkaimmistoa lienee jo suorastaan rähmälläänkin. Arvatenkin se osa hyväosaisia, jolla on eniten etuja ajettavanaan.
 

Aiemmin itsenäisyyden tunnusmerkkeinä olivat kansalliset tavat ja traditio. Nyt läntisen itsenäisyyden aikana asia on täysin päinvastoin. Käsitettä itsenäisyys ei saisi edes mainita, koska se on kielletyn menneisyyden haikailua.

Raha oli muinoin suvereenin valtion tunnusmerkki, mutta läntisen itsenäisyyden aikana meillä ei ole edes omaa rahaa pääomista puhumattakaan. Työpaikatkin omistaa suurelta osin jokin tuntematon Amerikan Smith tai vastaava.

Ennen tavallinen syntinen pelkäsi lähinnä Jumalaa, jos ei ollut täysin paatunut. Nyt on tehty tiettäväksi, ettei jumalia edes ole.

Virallisen pelon kohde tämän päivän Suomessa on median mukaan Venäjä ja sen harjoittama kybervaikuttaminen, joka ilmenee kansalaisen päivittäisessä elämässä mitä moninaisimmilla tavoilla.

Jos lehti tipahtaa puusta, on lähes varmaa, että iltapäivälehdistö analysoi tapahtuman kybervaikuttamiseksi, jonka tarkoitus on saattaa valtakunta sekasortoon. Tämän päivän lainsäädäntökään ei säätele enää pelkästään maallisia asioita, vaan agendalle ovat nousseet jo vihreät miehetkin.

Pertti Salminen
Lahti

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen