Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Lukijalta

Lukija koulukiusatun Saran tapauksesta: Kukkasen koulussa mikään ei ole muuttunut

Lukija kertoo olleensa itse kiusatun Saran asemassa 12 vuotta sitten. Kuva: Timo Filpus

Koulukiusatun Saran tarina perjantain Etelä-Suomen Sanomissa pöyristyttää ja harmittaa. On surullista, joskaan ei odottamatonta, että Kukkasen koulun kiusaamisongelma kukoistaa vielä vuosikymmenenkin jälkeen.

Olin itse Saran asemassa kaksitoista vuotta sitten, jolloin koulun lähestymistapa oli tismalleen sama kuin se on nyt. Asia lakaistiin maton alle, vanhempia ja kiusaamiseen puuttuvia opettajia hyssyteltiin johtokunnan taholta, ja tilanteen kulminoituessa väkivaltaiseksi minut kiusattuna eristettiin muista oppilaista.

En osallistunut liikuntatunneille kahdeksannen luokan jälkeen, vaan suoritin ne kirjallisesti kopioimalla Wikipedia-artikkeleita liikunnan hyödyistä.

Sara toimi rohkeasti tuodessaan ongelman päivänvaloon sosiaalisen median välityksellä. Ikävä kyllä empatiakyvyttömien, hormonaalisten ja julmienkin teinien keskuudessa rohkeutta ei katsota hyvällä.

Asia lakaistiin maton alle, vanhempia ja kiusaamiseen puuttuvia opettajia hyssyteltiin ja minut kiusattuna eristettiin.

Koulun tehtävä tässä tilanteessa olisi asettua Saran puolelle ja suojella häntä, mikäli kiusaaminen pahenee - ja sehän pahenee.

Sen sijaan hänet eristettiin muista oppilaista rangaistuksenomaisesti, ja lähetettiin kotiin ikään kuin hän olisin tehnyt jotain häpeällistä.

Kukkasen koulu on monesti julistanut, ettei heillä ole kiusaamisongelmaa. Ikävä kyllä todisteiden piilottaminen ja todistajien vaientaminen ei muuta tapahtunutta.

Toivon Saran rohkeuden poikineen jotain hyvää, ja tapauksen saaman julkisuuden painostamaan pahamaineista koulua käsittelemään vastaavia tapauksia uudella raudanlujalla otteella.

Toivon mukaan kiusattuja ei enää lähetetä kotiin häpeämään, vaan asianmukainen rangaistus osuu kiusaajien kohdalle.

Saana Kanerva
kuva-artesaani

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi