Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Mielipide

Ehdokkaalta

Kierrätyspuistolle etsittävä liikenteellisesti sopivin paikka

Lahden Uudessakylässä asuva Markku Sakari Meriluoto ennusti mielipidekirjoituksessaan (ESS 9.3.) tulevien kuntavaalien olevan ”kaatopaikkavaalit”. Meriluoto viittaa Uudenkylän Kirviän tai Montarin alueelle suunniteltavaan kierrätyspuistoon. Hanketta vastustetaan kummallakin alueella. Kierrätyspuisto haittaisi merkittävästi asukkaiden elinoloja ja elinkeinomahdollisuuksia.

Montaria pidetään tällä hetkellä ykkösvaihtoehtona. Esimerkiksi ratsastustallin pitäminen puiston lähellä olisi käytännössä mahdotonta.

Kierrätyspuisto lisäisi ainakin meluhaittoja ja liikennettä, kiinteistöjen arvonalennuksista puhumattakaan. Nastolan seisakkeen edusta on jo nyt vaarallinen erityisesti talvella raskaiden ajoneuvojen takia.

Lisäksi valtatie 12 kulkee alueen halki tuhansine ajoneuvoineen vuorokaudessa. Jo kierrätyspuiston rakennustyöt lisäisivät liikennettä kohtuuttomasti, eikä liikenne toiminnan alkaessa ainakaan vähenisi.

Clean-tech on yksi tärkeimmistä tulevaisuuden teollisuudenaloista. Kokonaan hanketta ei ole syytä haudata.

Kierrätystoiminta on liiketoimintaa, kuten muukin teollisuus. Clean-tech-yritystoiminta toisi kaupungin kassaan verotuloja ja alueen ihmisille työpaikkoja. Olisiko tämä tilaisuus, jollainen jätettiin käyttämättä Ekokemin suunniteltua sijoittumista Nastolaan?

Rahan sijasta keskiöön pitäisi asettaa ihmiset. Myös luontoarvoja on ajateltava. Hankealueilta ei ole laadittu esimerkiksi erillisiä linnusto- tai lepakkoselvityksiä. Puisto lisäisi myös pöly- ja meluhaittoja.

Allekirjoitan koko ikäni Nastolassa asuneena vastustajien kannanotot. Kierrätyspuistoa ei tulisi sijoittaa kummallekaan alueelle. On etsittävä uusi, erityisesti liikenteellisesti sopivin paikka. On muistettava, että clean-tech on yksi tärkeimmistä tulevaisuuden teollisuudenaloista. Kokonaan hanketta ei ole syytä haudata.

Marko Helin

varavaltuutettu, kuntavaaliehdokas (vihr.)

Lahden Nastola

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Mielipide

Näytä lisää

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen