Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Ulkomaat

Valkoinen talo selvensi Trumpin väkivaltakommentteja

Yksi ihminen kuoli ja 19 loukkaantui, kun autolla ajettiin ihmisiä päin valkoisten ylivaltaa kannattaneiden äärioikeistolaisten ja heitä vastustaneiden mielenosoittajien välisten yhteenottojen aikana. LEHTIKUVA/AFP

Yhdysvalloissa Valkoinen talo on selventänyt presidentti Donald Trumpin Charlottesvillen väkivaltaisuuksia koskevia kommentteja, joita ovat arvostelleet jopa jotkut republikaanisenaattorit.

Trump tuomitsi useilta eri puolilta tulevan väkivallan, mutta ei suoraan maininnut äärioikeistoa.

Valkoisen talon tiedottajan mukaan Trumpin tuomitseminen kattoi myös valkoisten ylivallan kannattajat, Ku Klux Klanin ja uusnatsit.

Yksi kuoli yliajossa

Autolla väkijoukkoon Charlottesvillessä Virginiassa ajanut on 20-vuotias mies, kertoo poliisi. Yksi ihminen kuoli ja 19 loukkaantui, kun autolla ajettiin ihmisiä päin valkoisten ylivaltaa kannattaneiden äärioikeistolaisten ja heitä vastustaneiden mielenosoittajien välisten yhteenottojen aikana.

Yliajaja on ohiolainen James Alex Fields Jr. Häntä syytetään toisen asteen murhasta, vammantuottamuksesta ja onnettomuuspaikalta pakenemisesta.

Fieldsin äiti Samantha Bloom kertoi ohiolaiselle Toledo Blade -lehdelle poikansa kertoneen hänelle viime viikolla aikovansa osallistua alt-right-liikkeen eli niin sanotun vaihtoehtoisen oikeiston marssille Virginiassa. Äiti sanoi, ettei tiennyt tapahtuman ääriluonteesta.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (6)
Jaseli

Miksi nämä ovat aina "äärioikeistolaisia?" Jos ovatkin vain "keskioikeistolaisia?" Vasemmiston mielenosoituksissa on vain vasemmistolaisia eikä koskaan "äärivasemmistolaisia". Ja kaikki hallituksen kanssa eri mieltä olevat ovat "populisteja." Oppositiopuolueet ovat populistipuolueita.

Kalle Tusina

Yrität saivartelulla kääntää huomion itse asiasta. Jonkin ihmisryhmän ylivallan ajaminen väkivalalla ja ihmisuhrein on aina ääripäätä älyttömyydessän eikä mitenkään ymmärrettävissä, puhumattakaan hyväksyttävissä.

Scott

Trumpin ensimmäinen kommentointi ei mielestäni tarvinut selventämistä. Siinä kerrottiin yksinkertaisesti, että kaikki väkivalta on väärin. Kyllä tuo Kallen kommentti on saivartelua.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X