Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Talous

Asuminen kallistui Lahdessa ja Heinolassa

Lahtelainen kaukolämpö kuuluu suurten kaupunkien kalleimpiin. Kuva: Pirjo Kamppila

Kiinteistökustannusten nousu on tänä vuonna kiihtynyt, kertoo Kiinteistöliiton vertailu.

Kymmenen suurimman kaupungin alueella kulut nousivat keskimäärin kaksi prosenttia viime vuodesta. Lahdessa nousuvauhti jäi niukasti keskiarvon alle 1,8 prosenttiin.

Heinola ei kuulu isojen joukkoon, mutta vauhti ylitti keskiarvon heittämällä: nousua 3,8 prosenttia.

Keskimääräinen kiinteistöveron ja muiden kulujen aiheuttama kustannus on Suomen kaupungeissa 2,62 euroa huoneistoneliömetriltä kuukaudessa. Lahti ylittää keskiarvon 2,69 euron kustannuksella. Nousua oli viisi senttiä.

- Merkittävät kustannusnousut vuonna 2017 nostivat myös Heinolan valtakunnan keskiarvon yläpuolelle, totesi Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen toiminnanjohtaja Raimo Kiljunen.

Heinolan neliökustannus on 2,64 euroa, yhdeksän senttiä kalliimpi kuin vuotta aiemmin. Nousu koostuu kaukolämmön, vesi- ja jätevesimaksujen, kiinteistösähkön ja jätehuoltokustannusten noususta.

Lahden kaukolämpö on suurten kaupunkien kolmanneksi kalleinta 1,35 euroa neliömetriltä kuukaudessa. Laiha lohtu on, että Heinolassa hinta on vielä kalliimpi, 1,38 euroa.

Kiinteistökustannus laski seitsemässä kaupungissa, eniten Kuopiossa ja Valkeakoskella lähes kolme prosenttia ja Jyväskylässä, jossa vesi halpeni, pari prosenttia.

Seitsemän viime vuoden aikana vertailutalon kustannukset ovat nousseet Lahdessa 33 prosenttia ja Heinolassa liki 20 prosenttia.

Kiinteistönpito on aiempaan tapaan kalleinta Vihdissä, Rovaniemellä ja Lappeenrannassa, edullisinta Raahessa, Kokkolassa ja Oulussa.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (3)
Calmari

Ahneus on päättymätön suo. Kaikki päätyy lopulta vähäosaisen taskulle.

batman

se näkyy vuokrissa,mutta ei palkoissa,kohta mennään siihen että palkat ovat yhtä isot kuin vuokrat ja herrat vaan kikyä pukkaa ja palkkamalttia vaikka vetää itse välistään minkä kerkee,,hyvä suomi??

Ammatin valinta on jokaisen henkilökohtainen valinta, jos koulunkäynti ei kiinnosta niin kannattaa ottaa riski ja alkaa yrittäjäksi jos paremmille palkoille haluaa. Voi toki myös muuttaa Raaheen asumaan niin on eläminen halvempaa.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X