Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Talous

Uponor voitti kaksi kiistaa: putkiyhtiö saamassa veroja takaisin miljoonia euroja

Verottaja puuttui vuonna 2010 Uponor-konsernin sisäisiin palveluveloituksiin. Yhtiö valitti verotuspäätöksistä vajaat pari vuotta sitten, ja keskiviikkona korkein hallinto-oikeus ratkaisi asiat suurelta osin putkiyhtiön eduksi. Kuva: Katja Luoma

Uponor on voittanut korkeimmassa hallinto-oikeudessa kaksi vanhaa kiistaa verottajan kanssa. Yhtiö jätti valitukset tammikuussa 2016, ja oikeus antoi keskiviikkona ratkaisunsa vuosikirjapäätöksinä.

Isommassa jutussa oli kyse Uponor Business Solutions veloittamista palvelumaksuista verovuosilta 2006-2009. Oikeus kumosi vuosikirjapäätöksessään verottajan jälkiverotuspäätökset

Pienempi kiista koski konsernin emoyhtiön Uponor oyj:n perimättä jättämiä palvelumaksuja konserniin kuuluvilta yrityksiltä vuosina 2005-2007. Tässä jutussa oikeus alensi verottajan määrittämän voittomarginaalin seitsemästä prosentista kolmeen prosenttiin. Yhtiölle määrättyjen verojen, viivekorkojen ja veronlisäysten määriä alennetaan.

Uponor jätti valitukset tammikuussa 2016, ja korkein hallinto-oikeus antoi keskiviikkona ratkaisunsa vuosikirjapäätöksinä.

Yhtiö on tyytyväinen oikeuden ratkaisuihin, joiden perusteella verottaja siis oikaisee aiemmat maksuunpanot.

- Kyse oli yhteensä 14,6 miljoonasta eurosta, josta odotamme saavamme valtaosan takaisin, toteaa Uponorin toimitusjohtaja Jyri Luomakoski.

Summat ovat merkittäviä yritykselle, jonka viime vuoden liikevoitto oli noin 90 miljoonaa euroa ja maksetut verot 20-30 miljoonaa euroa.

Nyt käsitellyistä yli 14 miljoonan euron kiistoista noin viisi miljoonaa euroa oli veronkorotuksia ja korkoja, jotka aiemmin on kirjattu kuluiksi. Palautuessaan pääosin ne parantavat konsernin tulosta.

- Lopussa kiitos seisoi, mutta olihan tässä todella vanhoista asioista kysymys, kun vanhin verotusvuosi oli 2005 ja verotarkastuskin oli vuonna 2010, Luomakoski kommentoi.

Hänen mukaansa päätökset merkitsevät sitä, että verottaja ei voi jälkikäteen määritellä yrityksen liiketoiminnan sisältöä toisenlaiseksi kuin yritys itse on sen määritellyt.

Uponor kertoi tiedotteessaan, että vaikutukset konsernin tulokseen ja rahavirtaan selvitetään ja tarkennetaan, kun Verohallinto on päätöksien mukaisesti oikaissut maksuunpanoja.

Yksi yksityiskohta juttupaketissa oli se, että verottaja määrättiin maksamaan Uponorin oikeudenkäyntikuluja noin 20 000 euroa.

Kalle Puttonen
kalle.puttonen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X