Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Talous

Lahdessa toimiva siivousfirma sai jättisijoituksen

Kuva: Vesa Tapiola

Siivouspalvelualan yritys Moppi.com oy on saanut Vision+ -rahastolta 300 000 euron sijoituksen. Sijoituksella rahoitetaan sekä kaupallistamista että laajenemishankkeita. Kasvua haetaan sekä Suomesta että kansallisesti ja kansainvälisesti.

Moppi.com-yhtiö aloitti juuri toiminnan Lahdessa ja Tampereella. Aiemmin se on toiminut pääkaupunkiseudulla.

Vuoden loppuun mennessä Moppi.com laajenee Turkuun, Jyväskylään ja Ouluun.

Yrityksen toimintaidea on internetissä toimiva palvelu, joka yhdistää asiakkaat ja itsenäiset siivoojat.

Asiakas ilmoittaa palveluun haluamansa siivousajankohdan ja siivouksen keston. Ensimmäisenä tilauksen kuitannut siivooja saa työn.

Siivoojat toimivat itsenäisesti ja laskuttavat työnsä Ukko-osuuskunnan kautta. Lahdessa on mukana kymmenkunta siivoojaa.

Toiminta on lähtökohdiltaan sama kuin Uber-taksipalvelu. Siinä yksityiset autoilijat kuljettavat asiakkaita omilla autoillaan.

Moppi.com-yhtiö vakuuttaa työntekijät ja takaa heidän ammattitaitonsa. Siivoojat voivat halutessaan vuokrata työvälineitä välitysyhtiöltä.

Moppi.comin palvelu on rakennettu alusta alkaen monistettavaksi ja kooltaan joustavaksi. Ensimmäinen laajennuksen kohdemarkkina on Hollanti, jossa selvitysten mukaan käytetään eniten rahaa kotipalveluihin.

- Kansainvälistyminen on tietenkin tavoitteena. Moppi.comilla on hyvä, toimiva ja yksinkertainen konsepti, joka varmasti löytää tiensä Suomen ulkopuolellekin. Kansainvälisesti toimivat samat periaatteet kuin kotimarkkinoillakin. Kaikki voittavat kun rakennetaan selkeät sopimukset sekä tehdään työn tarjoaminen ja ostaminen helpoksi. Kun nämä täyttyvät, menestys myös Suomen rajojen ulkopuolella on enemmän kuin mahdollista, kuvailee Vision+ -rahaston edustaja Tero Ojanperä.

- Uudella toimintatavalla ja digitaalisen palvelun avulla pystymme maksamaan siivoojalle 25 prosenttia paremman korvauksen. Samalla palvelun hinta on asiakkaalle edullisempi kuin perinteinen toimintamalli. Kaikki osapuolet voittavat ja samalla siivousalan arvostus nousee, kertoo Moppi.com Oy:n perustajaosakas Matti Tiainen.

Pirjo Kamppila
pirjo.kamppila@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Asiasanat:

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (3)
jakki

Onko siis siivooja itsenäinen yrittäjä vai onko hän palkkasuhteessa osuuskuntaan tai moppiin? Uberissahan kuljettaja ei ole kumpaakaan joten se on täysin laitonta pimeää liiketoimintaa jossa veroja ja sosiaalimaksuja ei maksa kukaan. Kiva olis tietää tämänkin liiketoimintaperiaatteista lisää kun laillisesti toimivia siivousfirnojakin on jotka hoitaa yhteiskunnan velvoitteet.

jplehto

Toimii samoin kuin yber .Moppi.com laskuttaa noin 28 e tunti asiakkaalta ja siivooja saa 12 e tuntia Sehän on parempi kuin keskim 10 e tunti Kyllähän siivooja maksaa verot tuosta palkastaan ja yritys voitostaan Mikä siinä olisi laitonta Toki jokainen tienaisi paremmin tekemällä itse ilman firmaa kotisiivouksen Osa todenäköisesti voi tehdä pimeästi ensiasiakkuuden jälkeen mutta sitten asiakas ei saa kotitalousvähennystä joka on melko iso säästö koska pääasiassa kotisiivusta niin max rajat ei mene kiinni Moppi com säästää tietysti kesäloma-sairasloma ja muut menot .Tavallaan ukoistaa työn Tuo sopii paremmin jos tarvii lisäduunia

Nikkilänkustu

Yrittäjän on kysyttävä. Tuleeko laskutusaika koskaan ja se ihana päivä jolloin kuulat siivoojan tilille kolahtelevat, on? Kolmen viikon, kuukauden vaiko peräti 60 pvä pers netto vai riitauttaako kestokuluttaja koko suorituksen koska Marimekon verhoista ei oltu imuroitu pölyjä? Pelimerkkejään joutuu jokainen Moppiin lähtenyt pyytelemään, koska järjestelmän haltija on pomo ja maksaa kun viitsii eli kun valitukset on käsitelty. Ja niitähän riittää. Alwari sen sanoixi puci: "Mopataan vaan, mopataan vaan saadaan kansa uskomaan. Lakastaan vaan, lakastaan vaan ... ja aina uudestaan... Kun parasta ei tullu, ei tullu liksaakaan ja sama homma uudestaan... Mopataan vaan, mopataan vaan... aina vielä uudestaan... ne valitukset kasvo, kun vastuuta ei oo ja liksatkin on nononoo..."

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X