Talous

Lahtelainen ekovaatemerkki hakee potkua joukkorahoituksesta

Anniina Nurmen pyörittämä vaatemerkki hakee kasvua yleisörahoituksen avulla. Kuva: Armi Salonen

Anniina Nurmen pyörittämä Nurmi-vaatemerkki kerää rahoitusta Mesenaatti-palvelun kautta.

- Pienen vaatemerkin alkutaival ei ole mitenkään helppo. Jokaisen malliston tuotteiden tekeminen vaatii rahaa, ja tämä tuntui helpolta tavalta yrittää.

Nurmi on erikoistunut ekologisiin ja eettisiin vaatteisiin. Merkki on saanut jo mukavasti näkyvyyttä. Nurmen kohdalla kasvu tarkoittaisi entistä laajempaa jälleenmyyjien verkostoa sekä mahdollisuutta palkata lisätyövoimaa.

Maailmalla joukkorahoitus on jo iso ilmiö erityisesti luovilla aloilla. Yhteisörahoitus tai joukkorahoitus tarkoittaa rahoitusmallia, jossa ihmiset, yritykset tai yhteisöt osallistuvat jonkin hankkeen rahoittamiseen.

Nurmi on ensimmäinen joukkorahoitusta hakeva vaatemerkki. Nurmen kohdalla joukkorahoitus toimii niin, että ihmiset antavat rahaa Mesenaatti.me -verkkopalvelun kautta. Vaatemerkki puolestaan tarjoaa rahoittajilleen vastikkeita. Niitä on verkkokauppalahjakorteista luentoihin.

Jotta tavoite toteutuisi, kassaan pitää kilahtaa vähintään tuhat euroa. Nurmella se ylittyi vajaassa viikossa. Jos minimitavoite ei olisi toteutunut, rahat olisi palautettu lahjoittajille.

Varsinainen tavoite Nurmella on kerätä palvelun kautta 10 500 euroa. Sen pitäisi täyttyä 20. marraskuuta mennessä.

Lahjoitusten avulla hän tekee valmiiksi talven 2014-2015 malliston. Se esitellään jälleenmyyjille Berliinissä tammikuussa järjestettävillä Ethical Fashion Show -messuilla.

Piia Kujala

Lue lisää lauantain Etelä-Suomen Sanomista.

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?
Hanki lukuoikeus ESS:n koko verkkosisältöön

Kirjaudu tästä

ESS - joka hetki läheltäsi.

Ota käyttöösi ylivoimaisesti paras sisältöpaketti Lahden alueen uutisista, ilmiöistä ja tapahtumista. Tilaajana voit olla varma että pysyt ajan tasalla kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Mitä saan tilaajana?

  • Kaikki ESS.fi-sivuston sisällöt
  • Kaikki paperilehden sisällöt
  • Pääsyn sisältöihin kaikilla laitteilla, mistä ja milloin tahansa
Kirjaudu sisään tästä
Kommentointi
Tunti Päivä Viikko Kuukausi
Näytä lisää

Lue seuraavaksi X