Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Päijät-Hämeessä on vähiten yksinhuoltajaperheitä Hollolassa, eniten Hartolassa ja Sysmässä

Lahden Viuhassa ja Karistossa yli 75 prosentissa perheistä on lapsia. Kuva: Lehtikuva

Hollolassa oli viime vuoden lopussa vähiten yksinhuoltajaperheitä Päijät-Hämeessä: 22 prosenttia kunnan lapsiperheistä, kertoo Tilastokeskus. Myös Asikkalassa ja Padasjoella yksinhuoltajien osuus oli alle 25 prosenttia lapsiperheistä. Sen sijaan Hartolassa ja Sysmässä oli yksinhuoltajaperheitä yli 30 prosenttia perheistä.

Lahdessa 84,6 prosenttia yksinhuoltajaperheistä olivat äidin ja lasten muodostamia. Myös Heinolassa, Hollolassa ja Kärkölässä yksinhuoltajaäitien osuus yksinhuoltajaperheistä oli yli 80 prosenttia. Hartolassa taas äiti asui lasten kanssa noin 71 prosentissa ja isä 29 prosentissa yksinhuoltajaperheistä.

Tilastokeskuksen mukaan Lahden keskustassa asuvista perheistä vain alle kolmanneksella on alle 18-vuotiaita lapsia. Lapsiperheet asuvat Lahdessa etenkin uusilla omakoti- ja rivitaloalueilla. Esimerkiksi Viuhassa ja Karistossa yli 75 prosentissa perheistä on lapsia.

Yksinhuoltajaperheiden osuus lapsiperheistä on suurin keskustassa, Kartanon alueella, Kerinkalliossa - Liipola mukaan lukien - ja Mukkulassa.

Lapsiperheiden määrä on vähentynyt Suomessa vuoden 2010 alusta vuoden 2016 loppuun asti yhteensä 14 500:lla. Viime vuoden lopussa Suomessa oli noin 570 000 lapsiperhettä, joissa oli vähintään yksi alle 18-vuotias lapsi. Alle 18-vuotiaiden määrä on supistunut 2010-2016 noin 17 500 henkilöllä.

Marja-Liisa Aidantausta
marja-liisa.aidantausta@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi on väliaikaisesti pois käytöstä.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X