Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Päijät-Häme

Launeen koulun parakeissa on oireiltu, rehtori toivoo tilanteen ripeää korjausta

Launeen koulun oppilaat jonottivat luokkaan välitunnin jälkeen viime vuoden syyskuussa. Kuva: Mirja Hussain

Lahden Launeen koulun väistötiloja on vaihdettu sisäilmaongelmien takia. Koulun rehtori Esko Taipale sanoo, että ongelmia ovat aiheuttaneet vanhojen parakkirakennusten saumat.

- Palikat on yhdistetty toisiinsa ja saumat elävät, ja niihin kertyy roskaa ja vettä. Elokuussa yksi parakki vaihdettiin, kun sinne tuli vedet sisälle, ja nyt huomattiin, että toinenkin pitää vaihtaa kosteuden takia, Taipale sanoo.

Koulun henkilökunta ja oppilaat ovat saaneet parakeissa sisäilmaoireita, mutta oireet ovat esiintyneet ainoastaan nyt vaihdettavassa moduulissa.

- Parakit on tilattu Cramolta ja sieltä odotetaan nyt vaihtoa. Aiemmin vaihdot ovat sujuneet kohtuullisen nopeasti, mutta tietysti jokainen päivä, jolloin tiloja ei voida käyttää, on liikaa. Niistä maksetaan kuitenkin kovaa vuokraa, Taipale sanoo.

Lue myös: Lahden koulusäästöt: Launeella tingitty jo taikuristakin
 

Launeen koululla eletään väistötiloissa jo neljättä vuotta. Taipale sanoo, että koko tänä aikana tilojen kuntoa on seurattu ja henkilökunnan ja oppilaiden tuntemuksia kuunneltu herkällä korvalla.

- Palikoita on monta sataa ja uudet ovat erilaisia kuin vanhat. Olosuhteet myös vaihtelevat kovasti, sillä välillä katto kuumenee 50:een asteeseen ja välillä jäätyy 30:een asteeseen.

Vastaavia väistötilojen sisäilmaongelmia on ollut myös ainakin Kärkölässä, missä parakkeja on myös vaihdettu.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (12)
P.K.

Suosittelisin jo kohta ulkoilmaopetusta, mikäli missään rakennuksessa ei voi olla, ilman että alkaa heti astmaa pukkaamaan!

JARI SUOMINEN

Salinkallion koulussa ei oireilla, mutta koulusta on oppilaat siirretty Launeen parakkeihin. Launeelle on jouduttu hankkimaan lisää kalliita parakkeja näille siirretyille oppilaille.

L.Ahti

Päättäjät herätkää, lapset siirretään sisäilma ongelmasta toiseen eli maamme tulevaisuudet, ja jotkut tietyt saa kaiken. Oman maamme kansalaiset etusijalle ja ei saa säästää vääristä asioista kuten terveydestä!

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X