Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Päijät-Häme

Urheilukeskuksessa yhdistyvät musiikki, liikunta ja luonto - ”Lahtelaisilla on maailmanluokan kokonaisuus käden ulottuvilla”

Näkymä Suurmäen näkötornista. Kuva: Eeva Ristkari

Radio Voiman Rakkaudella Lahesta -sarja vierailee tänään Urheilukeskuksessa.

- Merkittävintä täällä on itse kokonaisuus. Tässä yhdistyvät monenlaiset tapahtumat messuista konsertteihin ja urheilutapahtumiin, ulkoilumaastoihin ja luontoon. Tämä on ihan maailmanluokan kokonaisuus ihan keskustan kupeessa, Lahden seudun oppaiden Seppo Toivonen sanoo.

Lahden seudun oppaiden Seppo Toivonen sanoo Urheilukeskuksen olevan ainutlaatuinen kokonaisuus.
 

Hiihtokeskus syntyi vuoden 1923 jälkeen. Ensimmäiset hiihdon MM-kisat järjestettiin vuonna 1926. Tämän talven kisat olivat Lahden seitsemännet.

Tässä yhdistyvät monenlaiset tapahtumat messuista konsertteihin ja urheilutapahtumiin, ulkoilumaastoihin ja luontoon. Opas Seppo Toivonen

- Aina 1950-luvulle asti alueella oli ampumarata, jossa kävivät ampumassa Lahden ampumaseura ja Hennalan varusmiehet. Saksalaiset perustivat sen Löytynmäen suppaan urheilukentän kohdalle jäätyään tänne vuoden 1918 jälkeen.

Näkötornista hahmottaa, kuinka vihreää onkaan

Yhtenä merkittävänä asiana Urheilukeskuksen ympäristöstä Seppo Toivonen mainitsee Lahden nimikkokasvin, häränsilmän, jota kasvaa vain Salpausselän rinteillä.

Toivosen mukaan Suurmäen näkötornista avautuva maisema antaa hienon kokonaiskuvan seudusta.

 

- Hollolaan päin vihreää, vihreää ja vihreää. Vesijärven suunnalla vettä ja metsää ja sitten kaupungista erottaa kaikki merkittävät maamerkit.

Toivosen mukaan Suurmäen näkötorni on puolitoista metriä korkeammalla kuin Helsingin stadionin torni, joka on 72 metriä korkea.

- Salpausselkiä on Suomessa kolme. Silti jos ulkopaikkakuntalainen tulee Salpausselälle, hän tulee Lahteen, Seppo Toivonen huomauttaa.

Lahden kautta kulkeva Salpausselkä kulkee Hangosta itärajan toiselle puolelle.

Kuuntelemalla podcastin tiedät tarkemmin Urheilukeskuksen historiasta.

Rakkaudella Lahesta -sarja esitetään Radio Voiman taajuudella 98,6 tiistaisin ja torstaisin kello 15.30, uusinnat keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 8.30. Rakkaudella Lahesta -sarja on kuunneltavissa myös Radio Voiman kotisivuilla osoitteessa www.radiovoima.fi.

Eeva Ristkari
eeva.ristkari@radiovoima.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (4)
Kalervo

Lahden urheilukeskus on maailmanluokkaa niille jotka eivät ole juuri muualla käyneet. Lähin oikeasti maailmanluokan keskus on Holmenkollen. Riippuu sitten mitä painotetaan, mutta talviurheilukeskuksia maauimalalla ja golf kentällä löytyy muualtakin. Äidinkielen opettajani kääntyisi haudassaan jos näkisi miten ylisanoja käytetään arkisissa yhteydessä tavallisista asioista. Mitä sitten sanot, jos todella jokin asia, jota haluat kuvailla, nousee ylivertaiseen asemaan vastaavien muiden joukossa? Kuka sinua uskoo, kun olet jo kaikki ylisanat käyttänyt?

0

Golfkenttä on yhdyssana. Mitähän äidinkielen opettajasi tähän sanoisi?

Akkanen

Mikä on podcast? Saisiko suomeksikin

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X