Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Päijät-Häme

Kotikunta rynni suurimmaksi Asikkalassa

Keskusta kärsi rökäletappion Asikkalassa, mutta ylsi silti samaan paikkamäärään sitoutumattomien kanssa.

Kotikunnan vaalivalvojaiset Asikkalassa Kuva: Erno Laisi

Sitoutumaton Kotikunta-ryhmä nousi ensimmäisissä kuntavaaleissaan suoraan Asikkalan suurimmaksi ryhmäksi. Se nappasi 23,7 prosenttia annetuista äänistä. Asikkalan ylivoimainen ääniharava, Kotikunnan Juri Nieminen, keräsi valtavan 420 äänen potin.

Yhteensä Kotikunta nappasi kahdeksan valtuustopaikkaa 31:stä.

Ääniharava Nieminen ei ulkomaan matkan takia voinut osallistua vaalivalvojaisiin. Hymyä irtosi pienemmillä äänimäärillä valtuustoon päässeiltä kotikuntalaisilta. Valtuustopaikan napannut Yrjö Wederhorn iloitsi jo ennakkoäänten jälkeen Kotikunnan vaalituloksesta. Nykyisessä valtuustossa perussuomalaisia edustanut Wederhorn sanoi, etteivät muut valtuustoryhmät voi sivuuttaa Kotikunta-ryhmän vaalimenestystä.

- Ainahan voi kaikenlaisia sopimuksia tehdä, mutta se olisi demokratian halventamista.

Niukasti Kotikunnalle hävinnyt keskusta sai niin ikään kahdeksan paikkaa uudesta valtuustosta. Keskustan kannatus kuitenkin romahti 10,7 prosenttiyksikköä.

Keskustan ääniharava Hilkka Kemppi jännitti Asikkalan ja koko maan vaalitulosta Helsingissä. Keskustanuorten puheenjohtaja kertoi olevansa kiitollinen asikkalalaisten hänelle osoittamasta luottamuksesta.

Kempin mukaan Kotikunta-ryhmän menestystä selittää pitkälti Juri Niemisen vahva henkilökohtainen kannatus.

- Kunnanjohtajan rooli on näkyvä. Hän toimi tehtävässä niin pitkään, että ihmiset oppivat hänet tuntemaan.

Keskustan tappiota hän ei ollut vielä halukas analysoimaan sen suuremmin.

- Näkyviä valtuutettujamme jäi pois, mutta samalla olen tyytyväinen, että uusille annettiin tilaa, Kemppi tyytyi sanomaan.

Kotikunnan ohella vaalin voittajiin lukeutuu vihreät. Se nosti kannatustaan viisi prosenttiyksikköä ja nappasi kolme valtuustopaikkaa.

Neljänneksi eniten ääniä kaikista asikkalalaisehdokkaista saanut vihreiden Juha Tapiola riemuitsi omasta äänipotistaan. Ensimmäistä kertaa vaaleissa ehdolla ollut Tapiola yllättyi saamastaan tuesta.

- Olen tosi iloinen ja positiivisesti yllättynyt. En kuitenkaan ole ollut mikään näkyvä henkilö Asikkalassa, koska käyn töissä muualla, kaupunginreviisorina Lahdessa toimiva Tapiola sanoi.

Kuntavaalit

Sanottua Asikkalan vaalituloksesta

"Hyvinvointikuntayhtymä ja Asikkalan vuodeosaston lakkautus ovat syitä Kotikunnan menestyksen takana. Nämä kaksi asiaa olivat iso keppihevonen sille porukalle."

Tuomo Riihilahti, kokoomus

"Jokainen ääni on luottamuksen osoitus. Olen hirveän kiitollinen omasta äänipotistani."

Hilkka Kemppi, keskusta

"Totta kai tämä tuntuu hyvältä. Tällaiselle ryhmälle oli kysyntää. Henkilökohtaista valtuustopaikkaa tärkeämpää on ryhmän menestys."

Immo Virtanen, Kotikunta

"En oikein jaksa uskoa, että asiakysymykset ovat olleet niin merkittävässä osassa Kotikunnan voitossa. Kyse on pitkälti Juri Niemisen henkilökohtaisesta suosiosta."

Juha Tapiola, vihreät

"Hallitusvastuu painoi tulosta myös Asikkalassa. Lisäksi menetimme äänestäjiä Kotikunnalle."

Mira Nieminen, perussuomalaiset

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (2)
manfred

"sanottua asikkalan vaalituloksesta": Kotikunnan mollaajat: Onko mielestänne nyt niin,että kansa on äänestänyt väärin?.... Pitäisikö vaalit uusia että saisitte mieleisemmän lopputuloksen? Nyt vähän nöyryyttä peliin! Pulinat pois.kansa on puhunut! Ja asikkalan etu edellä yhteistyötä tekemään!

Ziisus

Oon kateellinen kun meillä lahdessa ei ole näin hieno tilanne. Täällä kokoomus sai onneks turpaansa ja porvarit on katkerana kun ei pääse köyhää nöyryyttämään. Oispa meilläkin sitoutumattomana iso porukka.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X