Päijät-Häme

Turvavyöt auki, kännykkä kädessä ja lasit putsaamatta - näin poliisin viime viikon tehovalvonta sujui

Kuva: ESS/Arkisto

Hämeen poliisi sai kiinni parisataa lainrikkojaa viime viikon tehovalvonnassa. Poliisi valvoi tehostetusti etenkin taajamaliikenteen suojateitä, turvalaitteiden ja kännykän käyttöä sekä kuljettajien tarkkaamattomuutta.

70 kuljettajaa puhui ajon aikana kännykkään ilman hands free -laitetta. Yhdeksän kuljettajaa jätti noudattamatta suojatiesäännöksiä. Turvavyötä ei käyttänyt 117 ihmistä.

Valvonnassa poliisi kiinnitti huomiota myös kahdeksaan autoon, joiden tuuli- ja sivulasit oli putsattu huonosti jäästä tai lumesta.

Moni kuljettaja jätti poliisin mukaan myös pysähtymättä punaisen liikennevalon tai stop-merkin kohdalla.

Valvonnassa jäi kiinni kaksi rattijuoppoa sekä kaksi ajo-oikeudetonta kuljettajaa.

Heidi Asplund
heidi.asplund@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (5)
L.Ahti

Kännykkään pälättäjät on kyllä rasittavia ratissa ainakin silloin kun eivät lähde liikennevaloista liikkeelle vaikka valo vaihtuu vihreäksi niin puhuvat vaan puhelimeen ja auto ei inahdakkaan eteenpäin kuin vasta silloin ku painan tööttiä. Ompa kerran yksi jäänyt puhelimen lumoihin vieläkin hölmömmässä kohtaa meinaa kun on oottanut, et valo vaihtuu ja kyseisen auton edestä kaikki muut menivät jo niin tää yks keskellä katua puhuu vaan eikä tajua tilannetta ku vasta sitte ku kaikki takana olijat tööttää, eli kännykän käyttöön jotain tolkkua, edes tilannetajua.

kuningasjätkä

Ja vitsi.. minäkin ajelin koko viikon ilman turvavöitä kännykkä kourassa ja muutenkin huolimattomasti, eikä yhtäkään poliisia näkynyt missään, taisivat olla munkkikahvilla juuri silloin...?

Raaka Rane

Miksi kommentointi on niin vaisua? missä ne osaajat nyt ovat?

Herra Jortikka

Rane on Kingin! #elämämkoululainen?

Herra Jortikka

Mitä sitten? Itse ajan puhelin korvalla paremmin kuin 95 prosenttia lahtelaisista ilman puhelinta. Välillä ihmetyttää mistä ihmiset on ajokorttinsa saaneet. Kiertoliittymissä näytelmään vilkkua vasemmalle tai ei ollenkaan. Opetelkaa ajamaan, mikä autokoulu on näistä ajotaidottomista lahtelaisista vastuussa? Pitäisiköhän perustaa omaa ajo-opetusta. Mäkilähdönkin jouduin opettamaan eräälle inssin jo suorittaneelle nuorelle, oppi kerrasta, ei oltu autokoulu opetettu!! Hävetkää autokoulun opettajat!

Lue seuraavaksi X