Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Päijät-Häme

Lahtelaiset ESS:n gallupissa: terveysasemia oltava enemmän kuin yksi

Vuonna 1977 rakennettu Nastolan terveysasema on tarkoitus peruskorjata tarveselvityksen pohjalta vuosina 2019–2020. Kuva: Juha Peurala

Lahtelaisten mielestä kaupungissa on oltava enemmän kuin yksi terveysasema. Tätä mieltä on 87 prosenttia Etelä-Suomen Sanomien teettämän gallupkyselyn vastaajista. Vain kahdeksan prosenttia vastanneista katsoo yhden terveysaseman riittävän. Viisi prosenttia vastaajista ei osannut sanoa kantaansa.

Lahdessa on nyt pääterveysasema, Nastolan terveysasema sekä kolme lähiklinikkaa, jotka sijaitsevat keskustassa, Launeella ja Ahtialassa.

Lähiklinikoiden kohtalo on noussut esille samaan aikaan, kun pääterveysasemalle saneerataan uusia tiloja kaupunginsairaalaan. Keskustan lähiklinikka muuttaa Paavolasta kaupunginsairaalaan vuonna 2017 ja nykyinen pääterveysasema vuonna 2018.

Kaupungin toimialajohtaja Mikko Komulainen totesi joulukuussa, että terveydenhuollossa tehdään samoin kuin vanhushuollossa, eli keskitetään.

- Jää nähtäväksi, paljonko terveysasemia jää pääterveysaseman lisäksi, vai jääkö mitään, hän pohti tuolloin.

Kaupunginhallitus kiirehtinyt Nastolan terveysaseman remonttia

Lahden kaupunki ei enää itse päätä sosiaali- ja terveyspalveluista, vaan vastuu ja päätösvalta esimerkiksi palveluverkosta on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymällä. Lahden kaupunginhallitus on kiirehtinyt Nastolan terveysaseman peruskorjausta, joka sisältyy kuntien yhdistymissopimukseen.

Kaupunki nimeää kuntavaalien jälkeen edustajansa yhtymän valtuustoon ja hallitukseen. Vuoden 2019 alussa päätösvallan on määrä siirtyä uudelle maakuntahallinnolle, jonka päättäjät valitaan presidentinvaalien yhteydessä tammikuussa 2018.

Lahden hallitus on kehottanut yhtymää varmistamaan, että Nastolan terveysaseman toiminta jatkuu myös maakuntahallinnon aikana. Talon remontti on ajoitettu pääosin vuosille 2019-2020.

Gallupkyselyn teki Tietoykkönen 7.-15. maaliskuuta. Tutkimuksessa haastateltiin 700 lahtelaista.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (7)
jurpo

Ns, maailmanparantaminen jatkuu Lahdessakin,huonommaksi tuntuu koko ajan kaikki menevän.

Di Lemma

Niinpä, jurpo. Kaupunginsairaalasta lopetettiin päivystys ja sillä kuviteltiin saatavan aikaan päivystyspotilaiden väheneminen, kun päivystykseen pitää lähteä päksiin asti. No, miten kävi? Akuutissa on meno kuin persialaisella torilla, ja jonottamaan joutuu vaivansa kanssa tuskaisena tuntikausia, vaikka henkilökunta varmasti tekee parhaansa jaksamisensa äärirajoilla. Ei kai kukaan sentään huvikseen hakeudu päivystysvastaanotolle, eivät sairaaloiden traumapolien odotussalit mitään bingohalleja ole. Hullumainen päätös oli lopettaa päivystys Lahden keskustasta. Toivottavasti järki palaa edes pätkittäin.

Tosentti Päkman

Tämä useiden terveysasemien säilyttäminen on sellainen asia, mitä kuntavaaliehdokkailta ei kolmeen viikkoon kannata kysyä. Jos kysyt, yllytät vain valehtelemaan.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X