Päijät-Häme

Lahden perussuomalaiset menetti luottamuksen Kalle Aaltoseen - vielä syksyllä häntä kysyttiin paikallisyhdistyksen johtoon

Kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltonen kokosi kevään vaaleihin Pro Lahti -ehdokaslistan. Kuva: Juha Peurala

Kaupunginvaltuutettu Kalle Aaltosen mukaan häntä kysyttiin Lahden perussuomalaisten paikallisyhdistyksen johtoon elo-syyskuun vaihteessa. Aaltosen halukkuutta tehtävään tiedusteli yhdistyksen väistyvä puheenjohtaja Heikki Raitanen.

- Hän sanoi minun olevan paras vaihtoehto. Ilmoitin Heikille heti, etten ole asiasta kiinnostunut. Myös useampi valtuustoryhmän jäsen kysyi minulta halukkuuttani puheenjohtajaksi, ja sanoin kaikille suoraan ei, Aaltonen toteaa.

Aaltonen kertoo, ettei osallistunut paikallisyhdistyksen hallituksen toimintaan sitten syksyn 2013.

- Olen ilmoittanut, etten koe mitään mielenkiintoa heidän hiekkalaatikkoleikkeihinsä.

Raitasen mukaan puheenjohtajavalintaan olisi tarvittu vaihtoehtoja, joita ei lopulta löytynyt.

- Minun tehtäväni edeltävänä puheenjohtajana oli saada mahdollisimman monta ihmistä hakemaan hommaan. Hölmöläisten hommaa on, jos hakijoita on vain yksi.

Raitanen arvelee, ettei Aaltonen olisi menestynyt puheenjohtajavaalissa.

- Puolueemme jäsenet eivät ole hänen ajatustensa takana siinä määrin, että hän tulisi valituksi mihinkään.

Ehdokaslistalle ilman suostumusta

Elokuussa Lahden perussuomalaiset nimesi Aaltosen kuntavaaliehdokkaaksi ilman hänen suostumustaan. Aaltonen ilmoitti ehdokkuudestaan vasta helmikuun alussa, jonka jälkeen paikallisyhdistys hylkäsi hänen ehdokkuutensa.

Raitasen mielestä paikallisyhdistys teki oikean ratkaisun. Aaltonen ei hänen mukaansa ole kyennyt politiikassa ja kaupungin asioiden hoitamisessa tarvittavaan yhteispeliin.

- Sooloilu on hyväksi tiettyyn pisteeseen saakka, mutta silloin kun pitää löytää ratkaisu, pitää olla joustoa. Jos joukkuepelissä loukataan jotakin henkilöä tai ryhmää, luottamusta ja yhteistä ratkaisua on vaikea löytää. Kun luottamus on menetetty, on vaikea jatkaa. Jokainen puolue tiesi, että Kallesta ei ole joukkuepelaajaksi.

"Näyttöä yhteistyöstä"

Aaltosen mielestä hänellä on näyttöjä yhteistyöstä niin valtuustosta, Lahti Energian hallituksesta kuin teknisestä ja ympäristölautakunnastakin.

- Raitanen koittaa taas kerran tapojensa mukaan mustamaalata minua. Hän kävi jossain vaiheessa säännöllisesti haukkumassa minua Facebook-sivuillani. Omien julkinen haukkuminen ehdottomasti kiellettyä persuissa.

Aaltonen kokosi kevään vaaleihin Pro Lahti -ehdokaslistan sen jälkeen, kun kokoomuskaan ei kelpuuttanut häntä ehdokkaakseen.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (20)
Di Lemma

" Aaltosen halukkuutta tehtävään tiedusteli yhdistyksen väistyvä puheenjohtaja Heikki Raitanen."

"Raitanen arvelee, ettei Aaltonen olisi menestynyt puheenjohtajavaalissa."

Aikas inkoherenttia kiikunkaakkua... mitenhän siellä Lahden persuissa oikein on sen henkisen tasapainon kanssa?

Anssi Mikkola

Huomasitkohan Di Lemma, että ensimmäinen lause oli Aaltosen ja toinen lause Raitasen suusta? Politiikka on melkoista kiikunkaakkua. Useimmiten ainakin toinen osapuoli joutuu joustamaan, muuten asiainhoidosta ei syntyisi juuri koskaan mitään tuloksia.

KALLE AALTONEN

Heikki Raitanen satuilee. Hän oli jo puheenjohtajavaihtoehtoa etsittäessä ilmoittanut ettei osallistu enää hallituksen toimintaan ja hän sanoi noihin aikoihin minulle myös, ettei tiettyjä ihmisiä enää tunnista samoiksi henkilöiksi kuin mitä he olivat ennen tiettyjen luottamuspaikkojen saantia (minulla on sähköpostit). Hän piti minua parhaana vaihtoehtona pj:ksi (samoin useampi valtuutettu), mutta kieltäydyin heti.

Persut ovat myöskin puhuneet vuosia jatkuneista, pitkäaikaisista luottamusongelmista, mutta syksyllä niitä ei ollut? Sen sijaan viime keskiviikona valtuustoryhmän pj. sanoi minulle todistajan kuullen torilla, että olen hoitanut valtuutetun homman Persuista parhaiten ja puolueen arvojen mukaisesti.

KALLE AALTONEN

Lahden Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Martti Mäkelä sanoi minulle todistajan läsnöollessa nyt keskiviikkona markkinatorilla, että mitään luottamusongelmia valtuustoryhmässä ei ollut koskaan minua kohtaan, eikä tällaisista ei ole myöskään koskaan puhuttu valtuustoryhmässä ja se tuli valtuutetuille yllätyksenä (minulla on tästä todisteet). Ne eivät ole myöskään syy ehdokkuuteni eväämisen, vaan se etten hyväksynyt kun he laittoivat minut elokuussa ehdolle vasten tahtoani, jotta saisivat varmasti "ääneni" ja en hyväksynyt tätä, sillä en ollut varma olenko edes lähdössä ehdolle. Kyse on myös muutaman henkilön pelosta, että saan heitä enemmän ääniä vaaleissa ja haluaisin tiettyjä luottamuspaikkoja sekä tulevista eduskuntavaaleista, joissa olisin uhka eräille henkilöille.

Di Lemma

Niinpä, Kalle. Persuthan ne tässä pelissä nyt hävisivät. Mikseivät voineet kysyä etukäteen, olisitko suostunut ehdolle vaan sooloilivat? Ja se "muutaman henkilön" pelko on varmasti aivan aiheellinen, joskin naurettava ja lapsellinen. Jos ei ole karismaa, eihän sitä siis ole. Eikä sitä puuttuvaa karismaa itselleen saa kadehtimalla ja dissaamalla sitä, jolla sitä on. Eikä se oma äänisaalis sillä turpoa, että poistetaan uhka listoilta. Taisipa käydä päinvastaiset. Btw, Kallen kaltaisia siellä eduskunnassa juuri tarvittaisikin ja kipeästi.

Lue seuraavaksi X