Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Päijät-Häme

Lamkin siirtyminen LUTille etenee - suunnitteilla enemmän työntekijöitä ja opiskelijoita Lahteen

LUT muuttaa Niemen kampukselle, kunhan Lahden ammattikorkeakoulun omistus on siirtynyt sille. Kuva: Mirja Hussain

Lahden ammattikorkeakoulun (Lamk) siirtyminen osaksi Lappeenrannan teknillisen yliopiston LUT-konsernia etenee maanantaina, kun kaupunginhallitus käsittelee Lamkin omistusjärjestelyjä.

Tarkoituksena on, että Lamkin omistus siirretään LUTille kokonaisuudessaan. Tällä hetkellä Lahden kaupunki omistaa Lamkista 69,05 prosenttia. Muita omistajia ovat koulutuskeskus Salpaus, Orimattilan ja Heinolan kaupungit sekä Hollolan kunta. Omistukset on tarkoitus muuttaa kuntien ja Lahden ammattikorkeakoulun väliseksi pääomalainaksi.

Lahti sitoutuu yhteistyösopimuksessa rahoittamaan LUTin Lahden toimintoja vähintään vuoden 2016 tasoisesti. Sopimuksen voi irtisanoa aikaisintaan viiden vuoden kuluttua sen voimaantulosta. Rahoitusosuus on vuodessa 800 000.

Enemmän työntekijöitä ja opiskelijoita

LUT aikoo lisätä professuurien määrää Lahdessa vähintään kymmeneen, kunhan Lamkin omistus siirtyy ja ulkopuolinen rahoitus sen sallii. Tämä tarkoittaisi käytännössä, että LUTin palveluksessa työskentelisi Lahdessa noin 100 henkilöä. Myös Lahdessa aloittavien diplomi-insinööri- ja kauppatieteenmaisteriopiskelijoiden aloituspaikkoja lisätään vuositasolla noin 120 kappalseeseen.

Lamk omistaa osittain Osaamiskiinteistöt-nimisen yrityksen, jonka jakamisesta tehdään erillinen kaupunginhallituksen hyväksymä sopimus kaupunkin, Lamkin ja Helsingin yliopiston kanssa.

Tavoitteena on, että kaupunki omistaa järjestelyn jälkeen kokonaan Aikuiskoulutuskeskuksen ja Fellmannian kiinteistöt sekä 51 prosenttia Lahden Tiedepuiston kiinteistöstä, jossa omistajina olisivat edelleen myös Lamk ja Helsingin yliopisto.

LUT muuttaa Lamkin omistuksen siirtymisen jälkeen Niemen kampusalueelle.

Heidi Asplund
heidi.asplund@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X