Päijät-Häme

Lotta Pakkanen satsasi vanhojen tansseihin 600 euroa - "Vanhempien kanssa käytiin tiettyjä neuvotteluita"

Lotta Pakkanen tanssi poikaystävänsä Lauri Anttilan kanssa. Kuva: Noora Kiiskinen

Vanhojenpäivää vietettiin lukioissa perjantaina. Monille päivä on monen sadan euron satsaus, osa lukioiden toisluokkalaisista ei tanssi ollenkaan.

Vaikka kyseessä on vain yksi päivä, se on monelle ensimmäinen iso, oma juhla. Siksi päivää varten pynttäydytään niin, että keskustelupalstoilla monet vanhemmat ovat repineet hiuksiaan kustannusten takia.

Lahtelaisessa Kannaksen lukiossa toista luokkaa käyvälle Lotta Pakkaselle tansseihin satsaaminen oli selvää jo alusta lähtien. Puvun hän osti viime elokuussa.

- Ostin puvun uutena liikkeestä, ja sen hinta oli noin 400 euroa. Toisaalta sain juuri sellaisen puvun kuin halusinkin, laadukkaan ja kauniin. Aion laittaa puvun kyllä jossain vaiheessa myyntiin, ja toivon tietysti, että se menee kaupaksi.

Pakkanen kertoo käyneensä vanhempiensa kanssa tietyn määrän neuvotteluita siitä, mitä hankintoja hänellä on lupa tehdä. Mekkokin oli alun perin tarkoitus hankkia käytettynä, mutta sopivaa ei löytynyt.

- Oli liian pitkää, väärän mallista tai muuten vain sellaisia, jotka eivät miellyttäneet silmää.

Pojat selviävät halvemmalla

Vanhat tanssivat läheisilleen koululla jo torstaina, ja Pakkanen kävi torstai-iltapäivänä kampaajalla ja meikissä. Kampaus oli sen verran pysyvää laatua, ettei se mennyt yön aikana miksikään.

- Meikkiä olen kohentanut tarpeen mukaan itse.

Rahaa kahden päivän tanssiaisrupeamaan on Pakkasen laskujen mukaan kulunut noin 600 euroa. Siihen sisältyy puvun, kampauksen ja meikin lisäksi myös rakennekynnet.

Pojat selviävät tansseista yleensä huomattavasti tyttöjä halvemmalla. Pakkasen tanssipari Lauri Anttila vuokrasi frakkipaketin, jonka hinnaksi tuli noin 200 euroa.

- Frakkipaketit olivat loppu, kun kävin etsimässä vuokrapukua, joten minun oli tarkoitus vuokrata saketti. Kävin viime viikolla vuokraamossa, ja sinne olikin palautunut juuri itselleni sopivan kokoinen frakki. Hinta ei oikeastaan kirpaise, puvun vuokra-aika on kuitenkin kolmisen viikkoa, ja tähän kuuluu kaikki paidasta kenkiin asti, Anttila kertoi.

 

Piia Kujala
piia.kujala@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (5)
OUT SIDER

Koska ne vanhat oikein tanssii? Tähän asti vain nuorisoa on näkynyt.

Eemil-pappa

Ja sitten tytöt vain prinsessa-häitä suunnittelemaan, näin se nuoruus menee. Kahden ystävän lapset ovat saaneet vaimolleen kunnon prinsessa-häät, vuoden kesti liitto, kummallakin lapsi. Yrittäkää nuoret nyt edes päästä läpi kirjoituksista.

ITEAATTELIJA

Monen puku on varmaan ollut myös järkiostos, lainattu tai itse ja mahdollisesti ystävien avulla valmistettu kohtuuhintainen, mitkä ansaitsevat myös arvostuksen. Nuorten lähtökohdat ja elämäntilanteet ovat kuitenkin niin erilaiset vielä lukiossakin, että kaikkinainen kunnioitus olisi paikallaan.

Eemil-pappa

Miten sitä 1970 Uudenkylän Yhteiskoulussa pärjäsi isän harmaalla puvulla ja tyynyllä vatsatäytteenä? Nyt ei tarttis tyynyä? Ja tytöt oli kauniita (kuten ennenkin) mekoissaan ja jopa minihameissaan.

Hiisi

Joo ja miten sitä pärjäsi ilman matkapuhelinta, nettiä ja nykyaikaisia urheilutekstiilejä. Vinkki: ei ole sinun ongelma jos jotkut haluavat panostaa vanhojen tansseihin. Sillä rahallahan ostetaan suomalaisia palveluita mikä on hienoa!

Lue seuraavaksi X