Päijät-Häme

Asiakas ja asianajotoimisto riitaantuivat: "Osaan maksaa ilman asianajajaakin"

Kuva: Armi Salonen

Lahtelainen asianajotoimisto ja sen miesasiakas olivat eri mieltä siitä, milloin miehen tekemä toimeksianto oli päättynyt. Tämä vaikutti toimeksiannon laskutukseen.

Riitaa on käsitelty Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa.

Mies oli pyytänyt toimistoa avustamaan häntä oikeudessa kiinteistöön liittyvässä riidassa. Toimeksiantoa seuraavana päivänä päämiehen avustaja oli esittänyt sovintoa ja että päämies maksaisi vastapuolelle.

Päämies oli vastannut, että hän osaa maksaa ilman asianajajaakin.

Päämiehen ja hänen avustajansa välillä oli ollut ongelmia yhteydenpidossa. Päämies ei ollut selkeästi ilmoittanut luopuvansa toimeksiannosta. Käräjäoikeus katsoo, että avustajan piti tilanteen epäselvyydestä huolimatta hyvän asianajotavan mukaisesti jatkaa valmistautumista tulevaan oikeuden istuntoon.

Oikeuden mielestä toimeksianto oli päättynyt vasta, kun avustaja oli luopunut siitä. Toimeksianto jatkui siten runsaan viikon pidempään kuin päämiehen mielestä oli ollut laita.

Käräjäoikeus on velvoittanut asiakkaan maksamaan asianajotoimiston 1 600 euron suuruisen laskun; hän oli katsonut olevansa velvollinen maksamaan siitä vain yhden kolmasosan.

Asiakkaan on korvattava toimistolle kanteen käsittelyn oikeudenkäyntikuluja 800 euroa sekä maksettava valtiolle 500 euron oikeudenkäyntimaksu.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?
Hanki lukuoikeus ESS:n koko verkkosisältöön

Kirjaudu tästä

ESS - joka hetki läheltäsi.

Ota käyttöösi ylivoimaisesti paras sisältöpaketti Lahden alueen uutisista, ilmiöistä ja tapahtumista. Tilaajana voit olla varma että pysyt ajan tasalla kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Mitä saan tilaajana?

  • Kaikki ESS.fi-sivuston sisällöt
  • Kaikki paperilehden sisällöt
  • Pääsyn sisältöihin kaikilla laitteilla, mistä ja milloin tahansa
Kirjaudu sisään tästä
Kommentointi
Tunti Päivä Viikko Kuukausi
Näytä lisää

Lue seuraavaksi X