Päijät-Häme

Hollolan Päivi Rahkonen suoriutui työstään hyvin

Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen. Kuva: Pertti Louhelainen

Hollolan kunnanhallitus arvioi maanantaina, että kunnanjohtaja Päivi Rahkonen on suoriutunut viime vuonna tehtävistään hyvin. Etenkin talouden tasapainottaminen oli onnistunut. Huonoimmat pisteet tulivat kunnan työllisyyden ja elinvoiman edistämisen saralta, mutta huonoimmankin osa-alueen yleisarvosanaksi tuli "hyvä".

Kunnanhallitus keskusteli kokouksessa lisäksi jätteistä. Päijät-Hämeessä on jatkunut jo pitkään epäselvyys siitä, voiko jätteiden kuljetus olla kiinteistön haltijan järjestämää. Kunnanhallituksen mukaan kriteerit siihen eivät täyty missään kunnassa, eikä nykyinen järjestelmä siksi ole lainmukainen. Jos kuntien yhteinen jätelautakunta ei saa asiaa korjattua, tulee alueella siirtyä kunnan järjestämään jätteenkuljetukseen.

Hallituksessa päätettiin lisäksi, että Rudus oy saa haluamansa ympäristöluvan ylijäämämaiden ja rakennuspurkujätteen käsittelyyn Hollolan Okeroisissa. Alueen nykyisestä toiminnasta on tullut valituksia, koska siitä aiheutuu pölyä, meteliä ja tärinää. Hollolan kunta edellyttää, että lupa myönnetään, jos yritys vastaa siitä, että kohtuutonta haittaa ei aiheudu alueen asukkaille tai virkistyskäytölle.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (5)
Anteroinen

Vielä kun oppisi tervehtimään ihmisiä niin hyvä olisi. Antaa turhan ylpeän kuvan itsestään.

Amigo

Pelkääkö kunnanhallitus, että hommat loppuu SOTEN myötä, kun alkaa haalimaan jätehuoltoa kunnan järjestämäksi. Hollolassa on toiminut hyvin kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. kiinteistön haltija on voinut kilpailuttaa ja valita haluamansa jätteenkuljettajan.

Tosentti Päkman

Työtä ei tule kenelleekään, koska ne teetetään kuljetusliikkeillä kuten nytkin. Ne välistävetorahat, jotka kunnallisesta jätehuollosta tulevat eivät saavu Hollolaan saakka. Päijät-Hämeen Jätehuolto nielaisee ne ja jakaa osinkona aikanaan pääosin Lahteen.

SAKARI SORMUNEN

Hollolan Okeroisten Takamaantien varren asukkaat ja yritykset tuskin ovat samaa mieltä " elinvoiman edistämisestä arvosanalla hyvä. " Asukkailta ja yrityksiltä vietiin kunnanjohtajan esityksestä ja kunnanhallituksen päätöksellä oikeus kunnalliseen tienhoitoon, kun uskalsivat valittaa kunnanhallitukselle tiestä joka oli reikiä täynnä ja haittasi elinkeinoimintaa, kun tuotteet vaurioituivat kuljetuksissa. Muilla vastaavilla kunnan tienhoidon piirissä olevilla tienhoito jatkuu normaalisti. Erikoinen käsitys kuntalaisten " yhdenvertaisesta kohtelusta " ja vastavuoroisuuden nimissä kunta voi alkaa siirtää entistä kaatopaikkaansa ( joka laskee myrkkynsä läheiseen jokeen ) johonkin, kun ei ollut halua jatkaa tienhoitoakaan. Myrkkyvalumat näkyvät keväällä selvästi punaruskeana valumana.

SAKARI SORMUNEN

Sisäpiiritieto kertoo, että " Hollolan kunnanhallitus olisi ns. ottanut itseensä em. täysin oikeutetusta tienhoidon arvostelusta ja siksi päättänyt lakkauttaa tienhoidon em. asiassa. " Täytyy vaan sanoa, että ompa lapsellista porukkaa. Kuka syyttä suuttuu, lahjatta leppyy. Keväällä palataan kaatopaikan myrkkyvuotojen tiimoilta asiaan. Tulee melkoisesti hintaa 605 metrin tienhoidon lopettamispäätökselle, kun kaatopaikkamyrkkyjä selvitellään. Siirtokulut olisivat Ekokemille miljoonia.

Lue seuraavaksi X