Päijät-Häme

HS: Lahti on Euroopan amfetamiinikaupunki

Lahden jätevesistä löytyy viidenneksi eniten amfetamiinia, kun verrattiin aineistossa mukana olleita viittäkymmentä eurooppalaiskaupunkia. Kuva: ESS/Arkisto

Lahti on Euroopan amfetamiinikaupunki, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehti perustaa juttunsa tiistaina julkaistuun eurooppalaiseen huumausainetutkimukseen.

Tutkimuksen mukaan Lahden jätevesistä löytyy viidenneksi eniten amfetamiinia, kun verrattiin aineistossa mukana olleita viittäkymmentä eurooppalaiskaupunkia. Helsinki on listalla seitsemäntenä. Myös Lahtea reilusti pienempi Kotka yltää sijalle 10.

Tutkimus paljasti myös sen, että synteettisten huumeiden, kuten metamfetamiinin käyttö, on Suomessa kovassa kasvussa.

Tutkimuksessa analysoitiin eri huumausaineiden jäämiä 60 eurooppalaisen kaupungin jätevesistä. Suomessa tutkimuksen teki Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Krista Koivisto
krista.koivisto@mediataloesa.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (20)
L.Ahti

Lahden suosio on näköjään vauhdissa, ei kyllä hyvä.

Duumari

Lahden suosiosta- Minusta enemminkikin kertoo karua kieltä Lahden suosta;- ja kurjistumisesta. Joka päivä uutisissa huumekuskeja. Eli alamme olla Suomen Kolumbiaa tai ränsistyvä, entinen suurkaupunki Detroit...

L.Ahti

Siis tarkotin, että Lahdessa käytetään/suositaan amfetamiinia/piriä/vauhtia... ja se ei ole hyvä juttu.

YRJÖ XXXL

Meidän poliitikot pähkäilee voisiko limuviinoja myydä kaupoissa ja samaan aikaan ollaan lähes MM amfetamiinin käytössä. Kauaksi on poliitikot pudonneet ihmisten arjesta ja elämäntavoista.

Di Lemma

Mutta nuorison alkoholinkäyttöhän se sentään on vähentynyt! Siitä THL on nyt oikein isoin kirjaimin riekkaloinut, ilmeisen tyytyväisenä itseensä. Nuoriso sekoittaa kuuppansa tosin edelleen, mutta nyt yhä useammin aineilla, joiden vaikutuksesta käyttäjään ja käyttäjän ympäristöön ei voi kuin olla huolissaan. Viina on viisasten juoma, ja ne vähemmän viisaatkin sentään selviävät sen lipittämisestä kunnon darralla dagen efter, ilman pitkäaikaisvaikutuksia. Huumeet ovat arvaamattomampia - ja niin ovat niiden käyttäjätkin. LSD-harhoissaan 60-luvulla moni hyppäsi katolta liiskaksi katuun kun kuvitteli osaavansa lentää.

Lue seuraavaksi X