Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Päijät-Häme

Nämä jouluvalot ovat liian kirkkaat Lahdelle - Mariankadun uudet valot uusitaan saman tien

Alkuperäisen suunnitelman mukaan ledvaloketjuilla puihin piirretään oksien muodot ja runko, johon ketjua kierretään spiraaliksi. Yksi ledvaloketju on 4,5 metrin musta kaapeli, jossa on 90 valopistettä. Kuva: Lukijan kuva

Lahden Mariankadulle asennettava jouluvalaistus uusitaan jo ennen käyttöön ottoaan. Puihin tuleva led-valoketju vaihdetaan lämpimämmän väriseksi ja valoteholtaan hillitymmäksi.

Samalla asennussuunnitelmaa muutetaan niin, että valoketjut asennetaan vain puiden latvuksiin, eikä puunrunkojen ympärille.

- Katselmuksessa todettiin, että kokeiltu kirkkaanvalkoinen värisävy ja puunrunkojen ympärille kierretyn valoketjun valon määrä poikkeavat liikaa kadun päissä olevien Ristinkirkon ja kaupungintalon lämpimästä ja pehmeästä valaistuksesta, kertoo kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen.

Mariankadun akseli on valtakunnallisesti arvokas katutila, jota tarkastellaan kokonaisuutena.

Mariankadun akselin puissa olevat valot ovat niin vanhat, että ne on päätetty uusia vaiheittain Mariankadun eteläosasta alkaen.

Uutta valaistusta on asennettu Aleksanterinkadun ja Hämeenkadun väliselle osalle eri malleilla. Länsireunalla valoketju on kierretty puiden ympärille ja itäreunalla valoketju on sijoitettu harsomaisesti puiden latvukseen.

Lämpimän valon led-valoketjuja päästään asentamaan vasta joulukuussa ja työn luvataan valmistuvan 20. joulukuuta mennessä. Siihen asti torin ja Vuorikadun välissä palaa sekä jo asennettuja kirkkaita valoja että vanhoja hehkulamppuvalosarjoja.

Ristinkirkon puoleisten puiden valaistus uusitaan myöhemmin.

Juttua editoitu 15.11. kello 17.33. Korjattu tieto, että uusien valojen asennus valmistuu 20. joulukuuta, eikä marraskuuta.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa maksutta!

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (28)
Kummastelija

Taas kelpaa kokeilla mitä vaan miettimättä ja suunnittelematta, kun 'muut' maksaa...

Mikke

No paljonko tämä mielenmuutos nyt tulee maksamaan? Ei muuta, kun taas tekemään uusiksi koko valaistushanke ja uusiksi vaan jo kertaalleen tehty asennus.

Heppu

Lahdessa nykyään tehdään kaikki hommat vähintään kahteen kertaan. Rahaa on.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X