Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Päijät-Häme

Melkein sata on jo kiinnostunut toisten kauppakassien kuljettamisesta Lahdessa

Paavolan K-citymarket ottaa ensi viikon keskiviikkona käyttöön verkkokaupan ja noutopalvelun. Kauppakassien viemistä oikeisiin osoitteisiin kokeillaan myös yksityishenkilöiden voimin. Kuva: Anna-Kaisa Kojo

85 ihmistä oli ilmoittanut keskiviikkona kiinnostuksensa uutta kauppakassien kuljetuskokeilua kohtaan Lahdessa. Paavolan K-citymarket ottaa ensi viikon keskiviikkona käyttöön päivittäistavaroiden verkkokaupan ja noutopalvelun. Kauppakassien viemistä oikeisiin osoitteisiin kokeillaan myös yksityishenkilöiden voimin.

Kokeilu on osa Demos Helsingin Smart Retro -hanketta. Sen taustalla on pyrkimys säästää rahaa, aikaa ja ympäristöä.

Tavaroiden "kimppakyydin" tuottavasta yrityksestä Coreorientista kerrotaan, että kiinnostus palvelua kohtaan on ollut samalla tasolla kuin muissa vastaavissa kokeiluissa. Lahdessa kiinnostuneita on ollut vähän enemmän kuin esimerkiksi Jyväskylässä.

- Kokemuksemme on, että kuljettajien määrä tuplaantuu kokeilun aikana, sanoo Coreorientin markkinointipäällikkö Henni Ahvenlampi.

Hän ei pysty antamaan tarkkoja tietoja kuljetuskokeiluun osallistujien profiileista. Heissä on kuitenkin vähän enemmän naisia kuin miehiä.

Paavolan kokeilu alkaa 22. huhtikuuta ja päättyy 15. kesäkuuta. Ahvenlammen mukaan palvelua jatketaan, jos sille on selkeä tilaus.

5 euroa per kuljetus

Kauppakassin kuljettaja saa vaivannäöstään korvaukseksi 5 euroa jokaista kuljetusta kohti. Vaikka kimppakuljetuksista on kuljettajalle lähinnä lisäansioksi, Henni Ahvenlampi toivoo, että ne voivat auttaa ihmistä eteenpäin työnhaussa.

- Koska jokainen rekisteröityy kuljettajaksi yksityishenkilönä, kokeilun päättyessä voidaan antaa työtodistus.

Kuljettaja ei sitoudu kuljettamaan ostoksia sitä mukaa kuin tilauksia tulee. Sen sijaan kuljettaja saa ilmoituksen hänelle sopivasta kuljetuksesta sähköpostiin, ja hän voi merkitä sen tehtäväkseen.

Siltä varalta, että kuljettajaa ei löydy, Coreorientilla on varakuljetusjärjestelmä.

Antti Mäntymaa
antti.mantymaa@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (13)
Pedro

Ihan kiva, no nyt pitää hinta olla se 5€kassi (tai se on 6), kuten kotihoidolla, ei yksi kuljetus.Eli neljä kassia 20€., kattaa bensat ja muut.

HENNI AHVENLAMPI

Korvaus on 5 €/kuljetus. Kuljetuksessa on yhden asiakkaan yksi verkkokauppaostos. Monta kuljetusta voi hoitaa samalla, jos niiden toimitusaika on samaan aikavälin aikana. Palvelun tarkoitus on, että ihmiset hoitavat kuljetuksia matkansa varrella. Ystävällisin terveisin, Henni/PiggyBaggy-tavarakimppakyyti

jakki

Hei Henni!

Minua kiinnostaisi tietää että jos alan kuljettaa niitä ja useampia kerralla että siitä jotain tienaisi. Olenko työsuhteessa PiggyBaggy yritykseen joka sitten hoitaa verot, eläke ym. maksut vai pitääkö minun perustaa oma yritys? Veronalaista ansioa tuo palkkio on minun mielestäni.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X