Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Päijät-Häme

Maakunnan raitit ja kadut tutuiksi

Yritämme luoda kanavan, jota pitkin syrjäalueidenkin ääni saadaan kuuluviin, Timo Taulo sanoo. Kuva: Armi Salonen

Etelä-Suomen Sanomien verkkosivuilla on polkaistu käyntiin uusi osio, Kylät ja korttelit. Yhteisösivuston on määrä peilata monipuolisesti maakunnan raitti- ja katutason elämää.

Sisällöntuottajina ovat alueidensa asiantuntijat eli kylien ja korttelien asukkaat. Idean isä, Päijät-Hämeen Kylät ry:n kyläasiamies Timo Taulo kokoaa parhaillaan maakunnan kattavaa kirjeenvaihtajaverkostoa. Haussa on vähintään sata kansalaisjournalistia, jotka kertovat asuinpaikkansa elämänmenosta.

– Meillä tämä liittyy kylien viestinnän kehittämistoimiin. Yritämme luoda kanavan, jota pitkin syrjäalueidenkin ääni saadaan kuuluviin, Taulo sanoo.

Juttujen kautta lukijoilla on mahdollisuus saada tietoa paitsi oman asuinalueensa asioista myös asumisesta ja elämästä maakunnan muissa kolkissa.

Kirjoittajilta ei vaadita mahdottomia.

– Tekstejä on mahdollista editoida toimituksessa. Koulutustakin on tarjolla, Taulo lupaa.

Kirjeenvaihtajien tuotokset käsittelee ESS.fin verkkotuottaja Jari Suominen. Hän toivoo kylistä ja kortteleista monentyyppisiä juttuja ajankohtaisista uutisista kotiseutukuvauksiin ja muisteluihin.

– Kirjoittajat päättävät aiheista. Ihmisläheisyys on meille tärkeää. Tiedotteita emme julkaise. Toivomme juttuja maaseutukylien lisäksi myös kaupungeista, väestöstä suurin osa asuu kuitenkin kaupunkialueilla. Otamme vastaan myös juttuihin liittyviä kuvia ja videoita, Suominen sanoo.

Jos haluat toimia oman alueesi äänitorvena ja/tai tiedottaa tapahtumista, ota yhteyttä Timo Tauloon (taulo@phnet.fi, 040 7010 633) tai Jari Suomiseen (jari.suominen@mediataloesa.fi, 044 7360 652).

Paikallisuutisia julkaistaan pääsääntöisesti verkossa, mutta niitä voidaan toimituksen harkinnan mukaan poimia myös Etelä-Suomen Sanomien printtilehteen.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (1)
juhani nieminen

Sinänsä tervettä, mutta pelkäämpä, että kutistuu kuin Etlarin kesätoimittajan jutut. Jopa minäkin voisin kertoa paikoista Vaaniassa, joissa Sibelius ja Paasikivi vietti aikanaan lomia. Päijät-Hämeessä on paljon mielenkiintoisia paikkoja esim. Hollolan Tontivuori.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X