Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Päijät-Häme

Läpi ei näe ja haju on kauhea - Lahden Alasenjärvessä kelluu taas humuslauttoja

Alasenjärven vesi äitienpäivänä.

Vielä puoliltapäivin sunnuntaina järven vesi oli täysin kirkasta. Sitten naapurista tuli vinkki, että Lahden Alasenjärven vedessä on jotain pahasti vialla.

- Vedenlaatu on järkyttävän huono. Vesi muuttui lähes läpinäkymättömäksi ja erittäin pahanhajuiseksi. Pinnassa kellui lauttautuneena kirjavaa humuksenkaltaista massaa. Ranta-alue oli useiden satojen metrien matkalta samanlaisessa kunnossa.Panimme sinne vaalean harjanvarren, ja se hävisi heti näkyvistä, kertoo rannassa asuva mies.

Poliisi kenttäjohtaja hälytettiin paikalle toteamaan tilanne, ja ympäristöhaitasta kirjattiin rikosilmoitus.

- Viime syksynä kirjattiin rikosilmoitus tästä samasta asiasta. Netissä on esillä Alasenjärven hoitosuunnitelma, jossa kerrotaan, että valumaojia tarkkaillaan säännöllisesti. Ihmettelen, miten taas voi käydä näin, mies sanoo.

Mies lisää, että hän epäilee veden sameuden johtuvan läheisen golf-kentän rakennustöistä.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (3)
aimo tujaus

Takkulan golf aloitti Alasen järven tuhoamisen 80-luvun puolivälistä alkaen ja jatkunut tähän päivään saakka laillisesti. Ennen Takkulan golfkenttää oli alasen vesi erittäin kirkasta ja sukellusnäkyvyys kymmeniä metrejä!

Takkulan puoleinen Alasenranta oli kesäisin hyvin suosittu uimareita 70-80 luvulla, mutta tänäpäivänä ei yksikään sinne mene uimaan. Takkulan rikkaruohomyrkyt ovat tehneet tehtävänsä erittäin tehokkaasti, mutta mitään seuraamusta siitä ei tule? Kyse kuitenkin erittäin törkeästä vesistön tuhoamisesta. Kyse ei siis ole yksittäisestä työmaan puuhastelusta vaan koko toiminta ajan puuhastelusta alk. 1985-----> 2014.

ITEAATTELIJA

Näitä isojen poikien hiekkalaatikoita ja keikkikenttiä sijaitsee usein taajamien keskellä ja siksi ihmetyttää se, kenellä on varaa seisottaa kalliita tonttimaita tällaisena joutomaana. Hehtaareittain kalliisti muotoiltuja ja ylläpidettyjä alueita on varattu pienelle tepastelija porukalle, joka ylimielisesti suhtautuu ympäristölle aiheuttamiinsa vahinkoihin.

Tessulandia

Noo eiköhän sameudet häviä kun vettä sataa urakalla? tääl savisessa maassa päinvastoin sitten

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X