Huijarit virittelivät Lahden pankkiautomaatteja

Päijät-Häme
Poliisi neuvoo tarkistamaan aina, ettei automaatin aukoissa ole epäilyttäviä rakennelmia.
Kuva: ESS

Kaksi ulkomaalaista miestä huijasi viime viikon lopulla rahaa lahtelaisten pankkiautomaattien käyttäjiltä. Automaatteihin asennettu lisälaite imaisi rahat sisäänsä ja väitti tilinomistajille, että automaatissa on toimintahäiriö. Poliisi pidätti kaksikon perjantaina.

Rikollisten asentamien lisälaitteiden vuoksi keskustassa pankkiautomaattia käyttäneet henkilöt eivät saaneet nostamiaan rahoja. Pankkiautomaatin käyttäjälle jäi vaikutelma, että automaatissa on jotain vikaa tai toimintahäiriö, koska se ei anna seteleitä ulos.

Todellisuudessa rahat menivät asennettuun lisälaitteeseen, josta rikolliset kävivät ne myöhemmin noutamassa.

Noin 25- ja 40-vuotiaat miehet olivat olleet Suomessa viikon ajan ja aloittaneet huijaukset pääkaupunkiseudulla käytännössä heti maahan saavuttuaan. Loppuviikosta miehet saapuivat Lahteen, jossa heidät saatiin kiinni niin sanotusti rysän päältä.

Päijät-Hämeen poliisi takavarikoi toiselta miehistä pankkiautomaattiin asennettavan huijauslaitteen.

Miehet ovat kuulusteluissa tunnustaneet tekonsa. Heitä esitetään vangittavaksi tiistaina.

Poliisi kehottaa pankkiautomaateilla asioivia henkilöitä tarkastamaan ennen automaatilla asiointia, ettei automaatin näppäimistön, kortin syöttöaukon tai rahojen ulostuloaukon päällä ole mitään siihen kuulumattomia, epäilykset herättäviä rakennelmia.

ESS.fi

Kommentointi