Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Päijät-Häme

Lahti avasi lolita-tapaamiset

Kuva: ESS

Yksi kaikkien aikojen ensimmäisistä lolita-tapaamisista järjestettiin lauantaina Lahdessa.

Lolita on muotitrendi, jossa naiset ja tytöt pukeutuvat viktoriaaniselta ajalta periytyviin nukenvaatteisiin. Trendi on erittäin suosittu nuorten keskuudessa muun muassa Japanissa.

Tilaisuus veti pienen, mutta sitäkin innokkaamman osallistujajoukon ympäri Suomea. Nukkemaiseen asuun sonnustautuneita naisia ja tyttöjä tuli muun muassa Helsingistä, Kouvolasta ja Tampereelta.

-Virallisesti tilaisuus markkinoitiin lolita-myyjäisten nimellä. Täällä myydään ja vaihdetaan osallistujien itse tekemiä tai hankkimia asuja. Osa tytöistä on tullut tänne vain katsomaan toisten tyttöjen asuja ja tapaaman verkkofoorumilta tuttuja naamoja, kommentoi lahtelainen Mimmi Lehtimäki, itsekin lolita-fani.

Lolita-asusta on yhtä monta mieltä, kuin katsojaa. Kadulla lolita-tamineet keräävät kehuja, mutta myös asiatonta huutelua. Seksintappajaksikin asustetyyliä on kutsuttu, koska paljasta pintaa ei juuri näytetä.

- Ihan säällinen harrastus nuorelle tytölle, tunnusti teini-ikäistä pojantytärtä paikalle kyydinnyt isoisä.

Lolita-asuja käyttävät tytöt eivät ole arimmasta päästä. He saavat kadulla paljon palautetta, johon pitää suhtautua tyynesti.

- Kommentteihin tottuu ajan myötä. Varsinkin vanhemmat naiset tulevat kannustamaan ja kiittämään romanttisesta pukeutumisesta. Asiattominta huutelua tulee joskus pojilta. Ehkä asu on heidän mielestään seksuaalisesti provosoiva. En kyllä ymmärrä miksi, helsinkiläinen Katariina Viitala pohtii.

Lähes kaikki paikalla olleet tytöt tapailevat toisiaan ja katsovat toistensa asustekuvia Enfant Terrible (kauhea lapsi) -verkkofoorumilla.

- Tässä ei ole kyse rooliasusta. Mutta tällä tavalla pääsee kai kuitenkin tutustumaan itseensä uudella tavalla. Ihmiset asenne myös muuttuu ja se on kiintoisaa. Olin ennen gootti, nyt olen sweet-lolita. Itse en muuttunut, mutta ihmisten reaktiot muuttuivat heti kielteisistä myönteisiksi, kertoo kouvolalainen Katja Leinonen kokeiluistaan.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X