Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Viinitila-elokuva maistuu puulta

Viinitilamme Ranskassa

2/5 tähteä

”Rakkaus on kuin viini. Se vaatii aikaa. Aika ei aina merkitse rappeutumista.” Tällaista puhutaan, naama aivan peruslukemilla, elokuvassa Viinitilamme Ranskassa. Sen alkuperäinen nimi - Ce qui nous lie - tarkoittaa kylläkin ”meitä yhdistäviä asioita”, mutta myydään miten myydään. Tuote on yhtä kaikki pieleen menneellä tavalla kuiva.

Kolme aikuista sisarusta maaseudulla kärvistelee isänsä kuoleman jälkeen tämän viljelmäperinnön äärellä. On sadonkorjuuaika, ja lisäpainetta tuovat pankit ja perintövero. Pitäisi myydä tai olla myymättä. Kahdella veljeksellä on lapsi, siskolla ei. Sitten tapellaan. Ja pohditaan mennyttä. Välillä joku korjaa puhelimessa rikkinäistä parisuhdettaan. Homma venyy.

Vuodenajat tulevat ja menevät, ja lapsuusmuistojakin nähdään, kunhan katsoja ensin ymmärtää ne sellaisiksi. Cédric Klapischin ohjaus on kömpelöä. Yhdellä kameran paikalla kuvatut kohtaukset hyppyleikkauksineen ovat ikäviä seurata - kuin juttu olisi irrotettu väkisin jostain jo valmiiksi keskinkertaisesta tv-sarjasta.

Kertojaääntä liimataan mukaan kuin maalarinteippiä rikkinäiseen pahvilaatikkoon.Ana Girardot tekee hienon roolin lujana, mutta neuvottomana siskona. Hyvätkin hetket vain hukkuvat kankean kuljetuksen ongelmiin.

Tyylilaji: draama, komedia. K-12.

Eero Tammi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X