Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kulttuuri ja viihde

Ilmaiseksi sisään Historialliseen museoon perjantaina - uusi näyttely avautuu

Vesijärvenkatu on keskeisessä osassa uudessa näyttelyssä. Kuva: Viena Kytöjoki

Lahden historiallisen museossa avautuu perjantaina 15. syyskuuta 100 askelta Lahdessa -näyttely. Avajaispäivän kunniaksi museo tarjoaa asiakkailleen ilmaisen sisäänpääsyn.

100 askelta Lahdessa on Suomi 100 -juhlavuoden näyttely. Sitä kuvataan Lahtea koskevaksi tietopaketiksi Suomen itsenäisyyden ajalta.

Näyttely kertoo kasvavan kaupungin tarinaa Vesijärvenkadun varrelta nousevien ilmiöiden kautta. Näyttelyssä käydään läpi lahtelaista ajankuvaa, sosiaalisia ilmiöitä ja kaupunkikuvan kehittymistä.

Vesijärvenkatu on toiminut tiedotteen mukaan kaupungin itäisenä rajakatuna, kauttakulkuväylänä, kaupan ja teollisuuden katuna. Sen varrella on sijainnut moni Lahden kaupungin kehityksen kannalta oleellinen yritys ja ilmiö, joiden kautta Lahden historia nivoutuu koko itsenäisen Suomen historiaan.

Suomi 100 -juhlavuoteen liittyen museolle on tulossa syksyllä yleisöopastuksia ja -luentoja sekä opastettuja kävelykierroksia Vesijärvenkadulla.

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (2)
Hollolasta kerrotaan

Siis Tervetuloa Hollolan Lahden historialliseen museoon... Näin se tervetulotoivotus olisi pitänyt kuulua... Mutta uutisoitu ja uutisoitu kuitenkin, siellä sitten pitää käydä, joko ilmaiseksi tai sitten maksusta Lahden kaupungille, siis menkäämme katsomaan. Ei muuta täältä historiallisesta Hollolasta...

tojotamies

No kuinka kauas historiassa haluat mennä bessewisser? Voidaan mennä aikaan ennen Hollolaa! Tuota menneisyyden menestyjää ja nykyisyyden kääpiötä.

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X