Kulttuuri ja viihde

Natalie Portman: "Naisnäyttelijän dollari on 30 senttiä"

Natalie Portman (vas.) on näytellyt myös Thor-elokuvien sarjassa. Kuva: Jay Maidment

Naisfilmitähtien elämä ei olekaan niin loisteliasta kuin päällisin puolin näyttää. Palkkaerot sukupuolten välillä ovat isot, kertoo SVT.

- Useimmissa ammateissa nainen tienaa 80 prosenttia siitä kuin mies. Hollywoodissa naiset tienaavat 30 prosenttia, esimerkiksi ajankohtaisesta Jackie-elokuvasta tunnettu Natalie Portman kertoo.

Esimerkiksi No strings attached -elokuvassa (2011) Portmanin vastanäyttelijä Ashton Kutcher kuittasi kolme kertaa suuremman palkkion kuin Portman. Elokuvaa luonnehditaan romanttiseksi komediaksi.

Portmanin puheille saadaan tukea myös parin vuoden takaisesta tietomurrosta. Sonyn järjestelmiin päässeet hakkerit saivat julkaistua tietoja American Hustle-elokuvan näyttelijöille maksetuista palkkioista.

Aiemmin myös Jennifer Lawrence ja Alicia Vikander ovat puhuneet palkkakuilusta sukupuolten välillä.

Natalie Portman (syntyjään Hershlag) tunnetaan rooleistaan elokuvissa Leon (1994), Iholla (2004) ja V niin kuin verikosto (2005). Hänet on palkittu parhaan naispääosan Oscarilla, Golden Globella, Baftalla ja SAG-palkinnolla roolistaan elokuvassa Black Swan (2010), Wikipedia kertoo.

Timo Riistaniemi

Haluatko lukea koko artikkelin?
Hanki lukuoikeus ESS:n koko verkkosisältöön

Kirjaudu tästä

ESS - joka hetki läheltäsi.

Ota käyttöösi ylivoimaisesti paras sisältöpaketti Lahden alueen uutisista, ilmiöistä ja tapahtumista. Tilaajana voit olla varma että pysyt ajan tasalla kaikesta, mitä ympärillä tapahtuu.

Mitä saan tilaajana?

  • Kaikki ESS.fi-sivuston sisällöt
  • Kaikki paperilehden sisällöt
  • Pääsyn sisältöihin kaikilla laitteilla, mistä ja milloin tahansa
Kirjaudu sisään tästä
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.
Kommentointi
Tunti Päivä Viikko Kuukausi
Näytä lisää

Lue seuraavaksi X