Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Kokoomuksen Orpo läksytti opposition vaihtoehtoja: "Joulupukin kontista kaikkea mukavaa kaikille – joku muu maksaa"

Oppositiopuolueet tuovat iltapäivällä keskusteluun varjobudjettinsa. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) kritisoi opposition vasemman laidan talouslinjauksia "joulupukin kontiksi". Orpon mielestä vasemmalle kallistuvien oppositiopuolueiden varjobudjeteissa luvataan mukavia asioita kaikille, mutta laitetaan samalla joku muu, kuten yritykset, maksajaksi.

Kokoomuslainen Orpo ja keskustalainen pääministeri Juha Sipilä arvioivat eduskunnassa, että suurimman oppositiopuolueen SDP:n vaihtoehtobudjetin rahoituksesta puuttuu realismia ja siinä on "höttöisyyttä".

Hallituksesta kritisoitiin muun muassa SDP:n varjobudjetin ehdotusta, että budjettipanostuksia rahoitettaisiin Sitran ja Suomen Pankin taseista. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo, että varoja tarvittaisiin kotimaisiin investointeihin ja talouskasvun vahvistamiseen.

Rinteen mielestä keskustan, kokoomuksen ja sinisten muodostaman hallituksen talouspolitiikka suosii muun muassa rikkaita ja hyvätuloisia yrittäjiä. Rinne sanoo, että valtion talouspolitiikkaa linjattaessa pitäisi huomioida ennen kaikkea pienet ja keskisuuret yrittäjät.

Pääministeripuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen vakuutti, että hallituksen politiikasta hyötyvät myös pienemmät yritykset.

Valtiovarainministeri Orpo torjui suuren salin vasemmalta laidalta jälleen esitetyt vaatimukset kilpailukykysopimuksen avaamisesta ja palkansaajien aseman parantamisesta sopimuksessa.

– Ei voi perua tehtyjä päätöksiä, Orpo painotti.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi
Ei kommentteja

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X