Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

KSML: Valepoliisit iskivät kahdesti – huijasivat uhreiltaan 100 000 euroa

Valepoliisit ovat vieneet Keskisuomalaisen mukaan suuria summia kahdessa maanantaina sattuneessa tapauksessa. Lehden mukaan kahden uhrin tileiltä nostettiin yhteensä 100 000 euroa.

Tekotapa oli molemmilla kerroilla sama. Uhri sai puhelinsoiton, soittaja valehteli olevansa poliisi ja väitti tarvitsevansa uhrin pankkitilintiedot tunnuslukuinen ja salasanoineen rikoksen selvittämiseksi. Kun tiedot annettiin, vietiin tileiltä huomattavat summat rahaa.

Sisä-Suomen poliisi sai huijauksista ilmoitukset tiistaina. Poliisi tutkii juttuja virkavallan anastuksina ja törkeinä petoksina.

Rikoskomisario Julle Lehtinen muistuttaa, ettei poliisi koskaan kysy pankkitunnuksia puhelimitse.

Vastaavanlaisia huijauksia on tehty useita eri puolilla maata. Huijarit ottavat uhreikseen usein iäkkäitä ihmisiä.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (3)
swordfish

Turha kuuliaisuus on joskus pahasta. Terve järki kannattaa pitää. Puhelinnumeronkin voi laittaa salaiseksi, niin jää soitot tulematta.

Minä myös

Schengen...

Di Lemma

Millä näille iäkkäille saisi jakeluun, ettei poliisi eikä pankki KOSKAAN kysy pankkitunnuksia, ei siis niin ikinä koskaan eikä missään tilanteessa? Varsinkin iäkkäämpi suomalainen se vaan aina uskoo kaikkien olevan yhtä rehellisiä kuin itsekin ovat. Yksinkertainen ja hyväuskoinen vanhus on rikollisen kannalta loistotapaus. Varsinkin, jos sillä on rahaa (mistä ne nilkit vanhuksen pankkisaldon saavatkin tietoonsa???). Ohjeistakaa hyvät ihmiset niitä pappojanne ja mummeleitanne, että jos puhelimessa kysytään pankkitunnuksia, niitä ei saa missään tapauksessa antaa. Oma rakas ja perin ovela 90-v äitimuorini käskee kaikkia epämääräisiä soittelehtijoita soittamaan minulle kun hän 'ei näistä asioista oikein ymmärrä'. Toimii muuten tosi hyvin. Eivät soita toista kertaa.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X