Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Kiinteistösijoitusyhtiö ostaa Hennalasta kolme kasarmirakennusta - hankkeen arvo yli 12 miljoonaa, suunnitteilla asuntoja ja startup-keskus

Tässä Huhtanen Capitalin ostamassa rakennuksessa on toiminut Sotilaslääketieteen Keskuksen Esikunta. Kuva: Huhtanen Capital

Asuntosijoittamiseen keskittyvä Huhtanen Capital ostaa Hennalasta kolme kasarmirakennusta. Kiinteistösijoitusyhtiö suunnittelee kunnostavansa rakennuksiin asuntoja ja perustavansa startup-keskuksen. Hankkeen arvo on kokonaisuudessaan noin 12 - 14 miljoonaa euroa.

Rakennusten kerrosalat ovat yhteensä yli 4 200 neliömetriä ja ne ovat valmistuneet 1900-luvun alussa Venäjän vallan aikana. Rakennuksissa on eri aikakausilla asunut upseereita ja nuoria naimattomia tarkka-ampujia. Lisäksi niissä on toiminut vankileirin toimisto sekä viimeksi sotilaslääketieteen ja kenttälääkinnän esikunnat.

- Yrittäjävetoisena yhtiönä näemme alueen kehittämisessä paljon mahdollisuuksia. Tavoitteenamme on nostaa alueen vetovoimaisuutta nykyaikaisilla asumis- ja toimitilaratkaisuilla, joiden toteutusvaihtoehtoja on tarkoitus etsiä yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa, sanoo Huhtanen Capitalin toimitusjohtaja Juha-Matti Huhtanen tiedotteessa.

Kasarmirakennuksiin on suunnitteilla pääasiassa yksiöitä ja kaksioita sekä pieniä perheasuntoja. Osaa asunnoista on suunniteltu hyödynnettäväksi lyhytaikaisiin asumistarpeisiin. Asuntojen lisäksi yhteen kasarmirakennukseen suunnitellaan startup-keskusta.

- Uskomme, että alue houkuttelee erikoisuudellaan ja erityisesti pienille asunnoille on kysyntää. Yrittäminen on ydinosaamistamme ja haluamme tuoda sen näkyviin myös Hennalassa antamalla oman kehityspanoksemme alueen startup-yrittäjien käyttöön, Huhtanen kertoo

Huhtanen Capital on vuonna 2013 perustettu kiinteistösijoitusyhtiö, joka ostaa, myy ja vuokraa asuntoja sekä tarjoaa uudenlaisia asumisen palveluita.

Nina Räty
nina.raty@ess.fi

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (12)
Kokkmimies

asuntoja...asuntoja.....asuntoja myykää perhana ensin keskustasta tyhjät ennenkuin alatte rakennttamaan lisää...

Rumpali44

totesin aiemminkin, ettei lahti niin vetovoimainen paikka ole. joka puolelle asuntoja launeen pellot, hennala, kartano, rullatehtaan alue ja vaikka mitä, nauhakaupunki. järjetöntä kasata tyhjiä seiniä.

Janteri

Eiköhän sijoittajat itse tiedä onko kannattavaa asuntoja rakentaa. Noin ylipäätään kannattaa tutustua kaupungistumisen trendiin. Se Tulee vain kiihtymään ja näin ollen varsinkin pinet asunnot palveluiden keskellä (ennenkaikkea kaupunkien keskustat) vetävät. Saatte nähdä että asuntoja tulee vain lisää ja isot omakotitalot syrjässä, eivät mene kaupaksi.

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X