Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Uutissuomalainen: Orpo yhdistäisi kevään eduskuntavaalit ja eurovaalit

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo pitäisi maakuntavaalit hallituksen linjauksen mukaisesti lokakuussa 2018. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Kokoomuksen puheenjohtajan ja valtiovarainministerin Petteri Orpon mukaan kevään eduskuntavaalien ja eurovaalien yhdistäminen voisi olla järkevää. Asiaa Uutissuomalaiselle kommentoinut Orpo pitäisi maakuntavaalit puolestaan hallituksen linjauksen mukaisesti lokakuussa 2018.

– Tarkka eurovaalipäivä ei ole vielä tiedossa, mutta voisi olla järkevää pitää ne samassa yhteydessä eduskuntavaalien kanssa, Orpo sanoo.

Eduskuntavaalien aikaistamisesta huhtikuulta tammikuulle Orpo ei ole kiinnostunut käymään keskustelua. Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Jyri Häkämies (kok.) ehdotti vastikään eduskuntavaalien aikaistamista tammikuulle 2019, jotta uusi hallitus saadaan muodostettua ja sen toiminta vauhtiin hyvissä ajoin ennen kesälomia.

Maakuntavaalien äänestysprosentin pelätään jäävän alhaiseksi, sillä Suomessa on lyhyen ajan sisällä neljät vaalit alkaen presidentinvaaleista tammikuussa 2018 europarlamenttivaaleihin kesäkuussa 2019.

Orpo myös vakuutta Uutissuomalaisen haastattelussa, ettei hallitus kaadu soteen.

– En kiistä, etteikö sotessa olisi otettu yhteen ja kovastikin. Kaikki nämä neuvottelut ovat vaatineet istumalihaksia ja hermoja, ja joillakin ne kestävät paremmin kuin toisilla. Nyt on sote vietävä maaliin ja se viedäänkin, hän sanoo.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (1)
p.linkola

Milloin Orpo saa syytteen julkisesta valehtelusta Suomen kansalle? Valehteli v.2015 ettei rajavalvontaa voida järjestää Tornionrajalle muka Eu-sääntöjen mukaan!Törkeä valehtelija..

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X