Aiheet
Kirjaudu ulos

Käyttäjätiedot

Nimi:
Osoite:
Postinro ja toimipaikka:
Sähköposti:
Nimimerkki:
Asiakasnumero:
Liitä asiakasnumero tiliin
Muokkaa tietoja

Voimassa olevat tilaukset

Tuote:
Tyyppi:
Voimassa: -
Muokkaa tilauksia
Kotimaa

Oikeusministeri Häkkänen: Turvapaikanhakijoiden oikeusavusta tehdään selvitys

Häkkäsen mukaan selvitystyön jälkeen voidaan arvioida mahdollisia säädösmuutosten tarpeita. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Turvapaikanhakijoiden oikeusavusta tehdään perusteellinen selvitys, kertoo oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.).

Oikeusapua on moitittu vakavista ongelmista ja osan yksityisistä lakimiehistä on väitetty huijaavan turvapaikanhakijoita.

Häkkäsen mukaan oikeusvaltion periaatteisiin kuuluu se, että jokaiselle taataan mahdollisuus saada asiantuntevaa oikeudellista apua asiansa hoitamiseen elämäntilanteesta ja varallisuudesta riippumatta.

– Oikeusvaltion ytimessä on jokaisen oikeus saada asiansa käsitellyksi viranomaisessa ja tuomioistuimessa asianmukaisesti. Tämä on pyhä asia, Häkkänen sanoo tiedotteessaan.

Viime syyskuussa voimaan tulleen hallituksen oikeusapu-uudistuksen on sanottu heikentäneen turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ja mahdollistaneen lakimiehille helpon rahastamisen. Kriitikkojen mukaan uudistuksen myötä kokemattomat julkiset oikeusavustajat ovat entistä useammin hoitaneet turvapaikka-asioita. Helsingin Sanomat julkaisi aiheesta selvityksen heinäkuun lopussa.

– Nyt käynnistettävässä selvityksessä analysoidaan huolellisesti sääntelyn onnistuminen ja tarvittavat muutokset, Häkkänen sanoo.

STT

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo tilaaja?

Kaikki verkkopalvelut ovat jo käytössäsi ESA-tunnuksillasi.

Kirjaudu sisään

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje ja saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentointi (5)
marjanpoimija

Tehkää samalla selvitys siitä saako suomalainen varmasti oikeusapua, jos ei ole varaa maksaa oikeudenkäyntikuluja, kun on tuloja kuitenkin jonkin verran, mutta ei riittävästi.

jplehto

Hyvä että selvitys nyt aktiivisten kansalaisten esiintuomana tehdään.Ja selvääon että jos oikeusapu on ollut huonoa on siitä myös seurattava jonkunlaisia sanktioita nuoria oikeusjuippeja vastaan.Oikeusapun työntekijöiden on toimittava oikeusvaltion periaatteiden mukaan ei hallituksenrasistisen siiven lakeijana.

Bumble bee

Ei ole ihme että näihin suhtaudutaan hieman nuivasti kun ei päivää ettei ole uutista että näille sitä ja näille tätä. Ja sitten on uutisia heidän järjesyshäiriöistä. Arvaa harmittaako?

Luetuimmat juuri nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X